Bonduelle introduceert product gemaakt van planten, groenten en peulvruchten

De Franse groentenverwerker Bonduelle wil dat plantaardige producten het hoofdbestanddeel van de maaltijd gaan vormen en tegelijk culturele verschillen in eetgewoonten respecteren. 

"We zijn ervan overtuigd dat onze producten mensen inspireren om dagelijks groenten te eten in alle mogelijke vormen," vertelt Ilonka Audenaerde van Bonduelle Benelux. 

In Europa stelden de teams van Bonduelle 100% plantaardige alternatieven voor aan zowel consumenten als professionals. In het kader hiervan heeft Bonduelle Food Service haar B'Creative Collection geïntroduceerd.

Wat is dit voor product? Het is geen rijst maar ook geen pasta. Het product wordt uitsluitend van planten, groenten en peulvruchten gemaakt en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en texturen, waardoor toegankelijkheid en gemak hand in hand gaan. Dit product is de ideale manier om de creativiteit in de keuken de vrije loop te laten gaan of het nu gebruikt wordt in een salade, risotto of zelfs als dessert. Bovendien is het product glutenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Bonduelle.com  meldt dat het product in Frankrijk recent onderscheiden is met de Grand Prix Sirha Innovation Award 2019. De B'Creative Collection wordt momenteel in Polen, Italië, Duitsland en Spanje op de markt gebracht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven