Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

E.coli op romaine sla oorzaak van de dood tweejarig kind in Canada

De E. coli-uitbraak van afgelopen herfst in Noord-Amerika, waarbij de bacterie op romeinse sla was aangetroffen, heeft in Ontario geleid tot de dood van een tweejarig jongetje.

In die periode heeft de familie Bell romeinse sla gegeten waarna alle gezinsleden ziek werden. Kristen en Brad Bell, die in Stirling-Rawdon bij Kingston wonen, kregen milde ziekteverschijnselen. Hun twee jaar oude kind, Cooper, kreeg last van symptomen die vergelijkbaar waren met die van buikgriep. Na een eerste bezoek aan de eerste hulp kreeg het kind stuipen. Vervolgens werd Cooper met spoed naar het kinderziekenhuis in Oost-Ontario vervoerd. Daar werd nierfalen als gevolg van de E. coli-bacterie geconstateerd. Niet lang daarna stierf hij aan een hartaanval.

“De E. coli-bacterie mag nooit in ons eten terechtkomen. De manier waarop we onze voedingsmiddelen verbouwen, is gevaarlijk. Er moet iets veranderen,“ vertelde Brad Bell aan CTV News.

De Canadese en Amerikaanse autoriteiten hadden afgelopen herfst – tijdens de meest recente uitbraak – bijna 100 gevallen van patiënten die ziek waren geworden als gevolg van de E. coli-bacterie op romeinse sla. Dit dwong de autoriteiten de romeinse sla uit de schappen van de verschillende supermarkten te verwijderen.

Al in het voorjaar van 2018 waren er in de Verenigde Staten meer dan 200 mensen ziek geworden en 5 overleden, terwijl in de herfst van 2017 een nieuwe uitbraak had plaatsgevonden.

Bron: journaldemontreal.com

Publicatiedatum: