Om aan groeiende vraag naar papieren verpakkingen te kunnen voldoen

Smurfit Kappa investeert in fabriek Roermond

Smurfit Kappa blijft uitbreiden door te investeren in een grote papierfabriek in Nederland. De Papierfabriek Roermond heeft de afgelopen twee jaar een reeks verbeteringen aan haar Paper Machine 1 (PM1) aangebracht. 

De vijf meter brede PM1 kan nu met een snelheid van 1.200 meter per minuut gerecycled testliner en golfkarton produceren. 

Laurent Sellier, manager operationele activiteiten bij Smurfit Kappa Paper Europa: "De investering in Papierfabriek Roermond heeft haar mogelijkheden als toonaangevend leverancier van lichtgewicht kringlooppapier aanzienlijk vergroot. 

Er is sprake van een groeiende vraag naar papieren verpakkingen als duurzaam alternatief voor plastic en het materiaal wordt veel gebruikt in zowel de e-commerce als retail. 

"In het kader van ons initiatief Better Planet Packaging zijn we op zoek naar manieren om ons aanbod aan innovatieve en duurzame oplossingen te verruimen."

De Papierfabriek Roermond wordt vaak beschouwd als een lichtend voorbeeld van duurzaamheid. Een geïntegreerd systeem voor het hergebruik van stoom optimaliseert het energieverbruik en is één van de laatste duurzame ontwikkelingen die in de fabriek geïmplementeerd is."

Voor meer informatie:
SmurfIt Kappa
www.smurfitkappa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven