Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bontvirus bij enige teler gooit roet in het eten

Twee weken geen komkommers voor klok bij Royal ZON

Tholen - Sinds 7 mei zit Royal ZON zonder komkommers. De enige aanvoerende teler heeft noodgedwongen zijn teeltwissel vervroegd vanwege besmetting met het komkommerbontvirus, zo laat productmanager Vincent Theelen van ZON weten. Naar verwachting zijn er vanaf week 21 weer komkommers voor de klok.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de hogedraadteler pas in juli zou wisselen. Omdat de andere teler die bij ZON aanvoert nog niet in productie is, valt er nu een gat. Een tweede teler komt pas in de zomer in productie.

"Doorgaans hebben wij voldoende komkommeraanbod, maar je ziet de afgelopen jaren wel dat virusperikelen het voor telers steeds lastiger maken. Daarom zullen wij ook actief op zoek gaan naar extra aanvoerende telers om situaties zoals op dit moment te voorkomen."

Prijzen matig
De prijzen op de markt zijn momenteel trouwens slecht, laat Vincent nog wel weten. "Het kwakkelweer momenteel is niet gunstig voor de komkommerconsumptie, dus dat zie je in de prijzen terug."

Voor meer informatie:
Royal ZON
www.royalzon.com
info@royalzon.com

Vincent Theelen
vincent.theelen@royalzon.com