Siebe Duivenvoorden, Celtic Cooling

Er is niet één optimum in koelmiddelen

Tholen - Als we tegenwoordig praten over koudetechniek, gaat het al snel over de recente ontwikkelingen op het gebied van koeltechniek. De uitfasering van F-gassen in combinatie met de prijsstijgingen van de synthetische koudemiddelen, maken het werken in de koudetechniek uitdagend en interessant.

Koelinstallaties zijn er in vele soorten en maten. Van de traditionele synthetische koudemiddelen tot en met de natuurlijke koudemiddelen installaties op basis van Ammoniak, CO2, Propaan en of een combinatie daarvan. Bij het kiezen van de juiste installatie wordt er niet alleen gekeken naar de investeringskosten maar naar alle financiële en maatschappelijk aspecten. Hierbij is bijvoorbeeld van belang in welke periode de installatie moet presteren. “In de wintermaanden levert CO2-direct energetisch gezien goede resultaten, maar in de zomer is vanwege de hogere temperaturen CO2 misschien niet de beste optie. Dan zijn er andere oplossingen”, vertelt Siebe Duivenvoorden van Celtic Cooling.

Binnen kort start het bedrijf met de uitbreiding van de koelfaciliteiten bij Steenwijk Flowers in Abbenes, een grootschalige producent van zomerbloemen. “Samen met adviseur Harry Versluis van DLV Advies hebben we gezocht naar de juiste koelinstallatie. Aangezien Steenwijk Flowers juist in de zomermaanden veel koelcapaciteit nodig heeft, zijn we uitgekomen bij propaan chiller, propaan in het primaire circuit en in deze situatie voor glycol in het secundaire systeem."

Celtic Cooling zet dit soort systeem vaker weg bij diverse klanten. “Dit type installatie is geschikt voor zowel kleinere als grotere koelcapaciteiten. Wij hebben alle disciplines in huis om in eigen beheer koel-/vriescellen en installaties te ontwerpen en installeren."


Voor meer informatie:
Celtic Cooling
Luzernestraat 53
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
Tel: +31-(0)252-240 950
E: info@celtic.nl
www.celtic.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven