Onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op zes meter hoogte

Als je op een platform op zes meter hoogte staat, wil je de machines waarmee je werkt volledig kunnen vertrouwen. Het team van FPHU Maryniaczyk weet dit en daarom wordt hun Hortitech trolley door telers over de hele wereld gebruikt. Recente updates hebben de veiligheid en gebruikersvriendelijkheid van de trolley nog verder verbeterd. "Aangezien kassen steeds hoger en hoger worden, is goede, veilige en duurzame apparatuur van groot belang," leggen ze uit.

De Hortitech-trolley is speciaal ontworpen voor onderhoudswerkzaamheden in hoge kassen. "Bij deze trolley hebben we een hightech rij- en hydraulische aandrijving van uitstekende kwaliteit gebruikt", legt Karol Korzeniewski met FPHU Maryniaczyk uit. "De machine is uitgerust met hydraulische cilinders die het werkplatform optillen tot een hoogte van zes meter. Om ervoor te zorgen dat veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst blijft staan, hebben we een systeem van vier handmatig uitschuifbare stabilisatoren toegevoegd, wat nodig is wanneer je op een dergelijke hoogte werkt."

Sinds de introductie, is de machine al door telers over de hele wereld in gebruik genomen. Nu is het tijd om verschillende aanpassingen aan de machine te doen die de functionaliteit en levensduur van de onderdelen verbeteren, terwijl veiligheid de grootste prioriteit blijft houden. Karol presenteert daarom nu de nieuwe Hortitech 2HD.

"Onze hydraulische trolleys zijn nu uitgerust met nieuwe bedieningsknoppen en schakelaars van staal", zo laat hij zien. "Met de nieuwe Turboknop kan de gebruiker de bewegingssnelheid versnellen met tot 105 m/minuut."

Met betrekking tot de veiligheid zijn er extra sensoren toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld een kantelsensor toegevoegd die de gebruiker een waarschuwing geeft als de trolley stabiliteit verliest of afwijkt van de genivelleerde positie. Daarnaast is er een klep toegevoegd waarmee de daalsnelheid van het platform aangepast kan worden.

Nieuwe geluids- en lichtsystemen op de bedieningspanelen informeren de gebruiker over onjuist gebruik van de trolley. "Wanneer een bepaalde actie verboden is, geeft de trolley een piepgeluid en een lichtsignaal af, wat een fout aangeeft."

Ook wat gebruiksgemak betreft, zijn er verbeteringen doorgevoerd. Zo voorkomen de rubberen steunen van de scharen bijvoorbeeld schade aan de verf en is er een stille hydraulische krachtbron geïntegreerd die de hoeveelheid geluid die de trolley produceert vermindert. Een nieuwe, geavanceerde oplader maakt het mogelijk om zicht te houden op de laadmethode.

Van belang voor telers op het gebied van Return Of Investment (ROI) zijn de nieuwe, onderhoudsvrije gelbatterijen en de nieuwe contactloze potentiometer en de inductieve voetschakelaar, beide resistent tegen water, stof en schokken. "De algehele waterbestendigheid van de trolley is ook verbeterd", vat Karol samen. "Het nieuwe model is robuuster en duurzamer en aangezien we klanten over de hele wereld hebben, willen we ervoor zorgen dat de machine zeer gebruiksvriendelijk is en  weinig onderhoud nodig heeft, waardoor het een robuuste en duurzame oplossing is voor kwekers overal ter wereld."

FPHU Maryniaczyk is tijdens de GreenTech in Amsterdam te vinden op stand 11.115  

Voor meer informatie:
Maryniaczyk
Karol Korzeniewski

Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven