Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PMA en FPAA geven verklaringen af over beëindiging Tomato Suspension Agreement

Als reactie op de beëindiging van de overeenkomst door het Amerikaanse ministerie van Handel op 7 mei, het opschorten van het antidumpingonderzoek naar verse tomaten uit Mexico, heeft de Produce Marketing Association de volgende verklaring afgegeven:

"Handel is van cruciaal belang voor de AGF- en sierteeltsector, omdat de aan- en verkoop van deze producten - waaronder tomaten - plaatsvindt op een wereldwijde markt." De impact van de vorige overeenkomst voor Amerikanen was dat er het hele jaar door verse producten beschikbaar waren tegen een betaalbare prijs. Wij begrijpen dat marktdeelnemers verschillende perspectieven hebben op het succes van de schorsingsovereenkomst voor tomaten. Maar waar iedereen het over eens zou moeten zijn, is de noodzaak van transparantie en voorspelbaarheid. "Wij verzoeken het Amerikaanse ministerie van Handel en vertegenwoordigers van de Mexicaanse regering om hun discussies te bespoedigen en tot een overeenkomst te komen die voor de sector in beide landen werkt."

De Fresh Produce Association of the Americas (FPAA) heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat:

"De Fresh Produce Association of the Americas (FPAA) is teleurgesteld dat het ministerie van Handel de schorsingsovereenkomst voor tomaten heeft beëindigd. De overeenkomst was een belangrijk hulpmiddel bij het beschermen van meer dan 33.000 Amerikaanse banen en het creëren van stabiliteit op de markt.

"Veel entiteiten hebben gevraagd om de ondertekening van een nieuwe of herziene schorsingsovereenkomst voor tomaten. Daartoe wil de FPAA zijn erkentelijkheid uitspreken voor de inspanningen van onze leden, hun telers, de congresdelegatie, de gouverneur van Arizona Doug Ducey en vele anderen.

"We hebben begrepen dat de Mexicaanse telers verschillende voorstellen op tafel hebben gelegd om een ​​reeds effectieve overeenkomst te verbeteren. Ondanks het feit dat de overeenkomst is beëindigd, hopen we dat het ministerie van Handel in goed vertrouwen blijft samenwerken met de telers in Mexico om te onderhandelen over een nieuwe overeenkomst die een evenwicht tot stand brengt tussen de zorgen van telers in Florida en de noodzaak om onze stevige handelsrelatie te beschermen.

"Als de Amerikaanse importeurs en distributeurs van tomaten uit Mexico zijn onze leden trots op het werk dat ze doen om consumenten de frisse, smaakvolle tomatenvariëteiten te leveren waar vraag naar is." Ondanks het besluit van het ministerie van Handel blijven onze leden innoveren en zich voortdurend verbeteren. Als sector kijken we ernaar uit om retail- en foodserviceklanten te blijven voorzien van rassen trostomaten van hoge kwaliteit die de verkoop in hun winkels en restaurants stimuleren.

"De tomatensector is op dit moment gezond vanwege de grensverleggende Amerikaanse bedrijven die producten importeren uit Mexico. Een rapport van de Economic Research Service van het ministerie van Handel meldt zelfs dat de tomatenconsumptie per jaar per hoofd van 5 kg tot meer dan 9 kg is gestegen in de afgelopen 30 jaar, eraan toevoegend dat de groeiende import en opkomende productietechnologie, zoals kassen in Mexico, enkele van de sleutelfactoren zijn die aan deze toenemende vraag bijdragen.

"Een door Dr. Timothy J. Richards, Morrison Chair of Agribusiness aan de Arizona State University, geleide analyse toont aan dat de consumentenprijzen gedurende het jaar tussen de 40 en 85 procent kunnen stijgen vanwege de verminderde tomatenvolumes als gevolg van de opgelegde heffingen op Mexicaanse tomaten. Dit geldt vooral voor de variëteiten die de voorkeur van de consument genieten, zoals tros-, roma-, pruim- en cherrytomaten.

"De FPAA werkt nauw samen met onze leden, de douane en het ministerie van Handel om ervoor te zorgen dat de beëindiging van de overeenkomst en het opleggen van heffingen zo naadloos mogelijk verloopt. Onze dank gaat uit naar onze leden, onze bondgenoten in de sector en onze gekozen functionarissen voor hun onvermoeibare inspanningen in dit proces."

Voor meer informatie:
Cassidy Taylor
Produce Marketing Association
+1 (302) 781-5852
ctaylor@pma.com
www.pma.com

Lance Jungmeyer
Fresh Produce Association of the Americas
+1 (520) 287-2707
lance@freshfrommexico.com
www.freshfrommexico.com

 

Publicatiedatum: