Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Siciliaanse telersorganisatie Ioppì richt zich op traceerbaarheid

"Ondanks het vrij ongunstige weer en de fluctuerende prijzen hebben we in het eerste kwartaal van 2019 een positief resultaat geboekt. Onze omzet steeg ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, wat betekent dat ook de afzet is toegenomen", legt Luca Tardera uit. Hij is salesmanager bij de Siciliaanse telersorganisatie O.P. Ioppì.

"De organisatie groeide zowel op de nationale als de Noord-Europese markt en we hebben nieuwe contracten ondertekend. In maart waren de prijzen hoger dan normaal, mede dankzij de zorg die we hebben besteed aan het kweken van hoogwaardige gewassen en we verwachten dat de vraag de komende maanden zal toenemen", zegt Tardera.

De belangrijkste gewassen zijn tomaten zoals cherry, datterino, ronde tomaten, vleestomaten, aubergines (langwerpig, rond, paars, gestreept), courgettes, paprika’s en druiven, wit en rood en zowel de vroege als de late rassen.

De organisatie bestaat uit 105 leden die goed zijn voor een areaal van meer dan 300 hectare en de omzet komt uit op meer dan €26 mln.

"We implementeren onze traceerbaarheidssystemen om een grotere transparantie te garanderen, mede dankzij nieuwe software en de monitoring van de beschermingsmiddelen die worden gebruikt voor geïntegreerde plaagbestrijding", zegt Tardera.

"Daarnaast werken we aan intensieve programmering door continue samenwerking met onze partners met betrekking tot de te verplanten rassen. Hierbij wordt gekeken naar zowel de technische als de economische aspecten zodat we aan de groeiende vraag kunnen blijven voldoen."

De organisatie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en concentreert zich op correct gebruik van beschermingsmiddelen om de gezondheid van het milieu, de teler en de consument te beschermen. Een andere doelstelling is om nieuwe leden / telers te vinden die willen groeien en de filosofie willen omarmen om vooruitstrevend te kunnen blijven. Ioppì heeft kleine en grote telers met elkaar in contact gebracht en samenwerkingen opgestart. Op deze manier wordt hen de mogelijkheid geboden om concurrerend te zijn.

Voor meer informatie:
Ioppì Agricola O.P. 
Via Farini, 51
97019 Vittoria (RG)
Tel./Fax +39 0932 867181
Email:info@ioppi.eu
Web: www.ioppi.eu

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven