Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fotoreportage van de grootste AGF-markt van Europa: Rungis

Hoewel heel Parijs nog lijkt te slapen, is er 12 km ten zuiden van de hoofdstad van alles gaande. Tussen 3 en 5 uur ’s ochtends is het op de MIN-markt van Rungis, de grootste versmarkt ter wereld, namelijk spitsuur. Ongeveer 3000 bevoorradingswagens verzamelen zich op de tolweg, om de 1.200 bedrijven met een totaaloppervlakte van 234 hectare te kunnen bevoorraden.

Bij het groente- en fruitbedrijf 'Carreau' ontvangen meer dan 360 groothandelaren, telers en importeurs – die 70% van de aanvoer op de markt vertegenwoordigen – hun verse fruit en verse groenten. Bij het betreden van de gebouwen contrasteert een waar spektakel van kleuren met de duisternis van de nacht. De kleuren helder rood, oranje, paars en zachtgroen springen in het oog. Bovendien schudt de zoete geur afkomstig van bergen vers fruit en verse groenten iedereen met gemak wakker.

Klik hier om onze fotoreportage te bekijken

Dankzij de fraaie geuren en kleuren van de verschillende soorten groeten en fruit in de schappen van de groothandelaren is het helemaal niet moeilijk om de gedachten af te laten dwalen en vervolgens te worden meegenomen door de levendige sfeer van ‘Carreau’, waar verkopers, kopers, fietsen en karren in een gestaag tempo door het hoofdpad van de gebouwen rijden. Soms zijn er wat vogelgeluiden te horen, klopjes op de rug en tekenen van genegenheid die de authentieke en warme sfeer weerspiegelen die zo kenmerkend zijn voor de MIN-markt van Rungis.

De marktlui werken met passie om Parijzenaren en de rest van het land de beste producten te kunnen bieden. De ene transactie na de andere vindt plaats, de producten worden in hoog tempo verkocht. Alleen de eerste stralen van de zon, door de glazen daken van de stands, herinneren ons er nog aan dat de tijd niet heeft stilgestaan. Hoe later op de dag, hoe lager het tempo. De schappen worden steeds leger en het wordt steeds stiller… tot op het moment waarop er nog maar een paar verpakkingen over zijn. De verpakkingen zijn de enige getuigen van de ochtendwaanzin die de volgende dag gewoon weer opnieuw begint.

Klik hier om onze fotoreportage te bekijken


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven