Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aldus Britse ingenieurs van de Lancaster University

"Groenten kunnen beton sterker maken"

Ingenieurs van de Lancaster University werken samen met Cellucomp in het VK om te onderzoeken hoe beton versterkt en milieuvriendelijker gemaakt kan worden door groenten te gebruiken. Het idee is om de hoeveelheid koolstofdioxide uitstoot van de consumptie van beton in de bouwsector te verlagen door nanomateriaal te gebruiken dat afkomstig is van wortelen en suikerbieten. 

De bouwsector zoekt naarstig naar manieren om z'n koolstofuitstoot omlaag te brengen. De productie van gewoon cement, een van de hoofdbestanddelen van beton, is verantwoordelijk voor 8% van de mondiale CO2 uitstoot. Geraamd is dat dit de komende 30 jaar zal verdubbelen. 

Het onderzoek kijkt naar de toevoeging van nanomateriaal aan bestaande betonstructuren om deze te verstevigen. De onderzoekers denken dat ze met dit product een alternatief voor koolstofvezels gevonden hebben. Dit komt gedeeltelijk doordat betonnen balken die met dit materiaal versterkt zijn meer kunnen doorbuigen, waarmee mogelijke beschadigende krachten tegengehouden zouden kunnen worden. 

Op meed.com wordt gespeculeerd dat de resultaten van het onderzoek toegepast kunnen worden op beton, gebouwen, bruggen, bestrating, olie en gas en bij betonnen pijpen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven