Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Carrefour wil 95% Franse AGF in winkels in 2020

Op 28 februari deed Alexandre Bompard CEO van Carrefour een belofte aan zijn klanten: "Een stijging van 10% in de hoeveelheid AGF uit Frankrijk in de schappen, zodat in 2020 95% van de afgezette producten van Franse herkomst zijn."

In april was 65% van het AGF bij Carrefour van Franse herkomst. In juli zal dat 80% zijn.

Het merk focust zich op twee terreinen:

Meer en meer seizoensproducten aanbieden: dit betekent meer rapen, pompoen en artisjok in de winter en meer tomaten in de zomer. Maar we moeten minder van bepaalde producten aanbieden, of die zelfs uit de schappen halen als ze van te ver weg komen. Deze beslissing is riskant voor consumenten: daarom is het voor Carrefour van essentieel belang om ze voor te lichten. Het zal noodzakelijk zijn om de natuurlijke cyclus van AGF uit te leggen. Daarnaast brengt deze strategie kosten met zich mee, geraamd wordt € 50 mln per jaar. 

Het aanmoedigen van de herintroductie van bepaalde teelten en gewassen, die in Frankrijk zijn verdwenen. "Zodra een product in Frankrijk gemaakt kan worden, kunnen wij het in de schappen hebben, zelfs als we daarnaast andere herkomst kunnen aanbieden." Het bedrijf legt ook de nadruk op bio-producten uit Frankrijk. "We steunen momenteel 230 telers, vooral tijdens de hele overstap, wanneer hun inkomen afneemt."

Bron: leparisien.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven