Het Italiaanse Vivo start hennep-kiemgroententeelt

Het Italiaanse Vivo vindt dat er weinig Europese bedrijven zijn die hennep-kiemgroenten telen en daarom starten ze er mee. "Kiemgroenten hebben een aangename uitstraling en een bittere smaak die goed past bij zomerse vis- en vleesgerechten. Dit is een uitstekend seizoen om kiemgroenten toe te voegen aan bijvoorbeeld salades", zegt manager Andrea Farnedi.

Het innovatieve voorstel zal tijdens Macfrut worden gepresenteerd. "We hebben er alle vertrouwen in dat inkopers van supermarktketens en groothandelsmarkten enthousiast zullen zijn over deze noviteit. Al een aantal jaar is er weinig vernieuwing in deze sector. De teelt vindt plaats in onze faciliteit in Cesena en beschikt over de certificaten IFS, BRC, GlobalGAP en BIO", zegt Farnedi.

De belangrijkste eigenschap van kiemgroente is het hoge gehalte aan eiwitten en aminozuren.

Andrea Farnedi (archieffoto)

Een portie kiemgroenten bevat 12 gram eiwit, wat neerkomt op 17% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een volwassene.

Daarnaast kunnen kiemgroenten worden gebruikt als supplement van essentiële vetzuren, omega 6, omega 3 en onverzadigde vetten. 100 gram kiemgroenten bevat 35 gram onverzadigd vet en 30 gram meervoudig onverzadigd vet. Een lepel kiemgroenten per dag voorziet al in de dagelijkse behoefte aan omega 6 en 3. Daarnaast is het een bron van gamma-linolzuur.

Voor meer informatie: 
Vivo Soc. Coop. Agr.
Via Cervese, 3485
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 322117
Fax: (+39) 0547 321245
Email: info@germoglivivo.it
Web: www.germoglivivo.it


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven