Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BASF meldt sterke winstontwikkeling in Agricultural Solutions

"In het eerste kwartaal van 2019 is de verkoop van de BASF-Groep ten opzichte van vorig jaar met 3% gestegen tot € 16,2 mld", zei Dr. Martin Brudermüller, voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF SE, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die plaatsvond in het Congrescentrum Rosengarten in Mannheim (Duitsland).

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2018 daalde het bedrijfsresultaat (EBIT) voor bijzondere posten met € 549 mln tot € 1,7 mld. "Zoals verwacht is dit voornamelijk te wijten aan de aanzienlijk lagere bijdragen van de segmenten Materials en Chemicals. In deze segmenten hadden we uitzonderlijk hoge marges op de productie van isocyanaat en sterke crackermarges in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar", zei Brudermüller.

De EBIT vóór bijzondere posten daalde ook aanzienlijk in het segment Overige en het segment Voeding en Zorg, terwijl de winst overeenkwam met het eerste kwartaal van vorig jaar in het segment Surface Technologies. De segmenten Agricultural Solutions en Industrial Solutions kenden daarentegen een aanzienlijke winstverbetering.

Met een totaal van € 26 mln waren de bijzondere posten in de EBIT over het algemeen positief in het eerste kwartaal van 2019, in vergelijking met minus € 18 mln in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Bijzondere baten uit desinvesteringen in de segmenten Agricultural Solutions en Industrial Solutions overtroffen de integratiekosten, bijzondere lasten van herstructureringsmaatregelen en andere lasten.

De omzet van € 2,6 mld in het segment Agricultural Solutions was 53% hoger dan in het eerste kwartaal van 2018. Dit was voornamelijk toe te schrijven aan de portefeuille-effecten van de overname van belangrijke activiteiten en activa van Bayer in augustus 2018. BASF behaalde ook een hoger prijsniveau in de legacy-business, terwijl de verkoopvolumes op jaarbasis aanzienlijk lager waren, voornamelijk als gevolg van weersgerelateerde factoren.

Zie de volledige resultaten hier.

 

Publicatiedatum: