Vivai De Filippo

"Telers vragen steeds meer vroege of late rassen om concurrerend te kunnen zijn"

Kwekerij Vivia De Filippo is al meer dan een eeuw op de markt en op dit moment is de vierde generatie actief in het zaaien en opkweken van diverse groentegewassen. 

Tomatenplantjes 

Kwekerij Vivai De Filippo is gevestigd in het Italiaanse Sarno, in de vallei van de gelijknamige rivier, tussen het Picentini-gebergte, de vlakte van de Vesuvius en het Lattari-gebergte. Het bedrijf heeft meer dan drie hectare met kassen, uitgerust voor een teelt waarbij de meest geavanceerde technieken worden gebruikt. De cijfers spreken voor zich: 50 miljoen venkelzaailingen en 40 miljoen tomatenzaailingen per jaar, maar ook 150 miljoen jonge bloemkool-, sla-, peper-, aubergine-, andijvie- en andijvieplanten.

Antonio De Filippo

"We kunnen voorzien in elke behoefte. Tegenwoordig hebben we een lijn van geautomatiseerde zaaimachines die kwaliteit en precisie garanderen. Menselijk ingrijpen wordt beperkt tot controle en beheer van de elektronische besturingseenheid", zegt Antonio De Filippo.

Pneumatische zaaimachine

"Pneumatische zaaimachines die aan elk formaat kunnen worden aangepast, garanderen 100% nauwkeurig zaaien. De gecertificeerde zaden hebben een zeer hoge kieming, mogelijk gemaakt door gecontroleerde temperatuur- en vochtigheidscellen. Perfecte microklimaten worden gecreëerd en afgestemd op elk type zaad en elk type gewas", zegt Antonio.

Een van de fasen van zaaien: nadat het zaad is ingebracht, wordt het substraat geïrrigeerd.

Elke plant geleverd door Vivai De Filippo is ontstaan uit gecertificeerde en milieuvriendelijke GMO-vrije zaden, ze zijn dus niet genetisch gemanipuleerd. "We garanderen een volledige bescherming van de teelt met geïntegreerde afweertechnieken en een geleidelijke vermindering van het gebruik van beschermingsmiddelen en een voortdurende toename van het gebruik van biologische producten", zegt Antonio.

Venkelzaailingen in een groeifase. In de laatste fase zullen ze worden voorbereid op verpakking en verplanting naar de volle grond.

Francesco De Filippo, de vader van Antonio, vertelt hoe het werk van een kweker in de loop der jaren is veranderd. "Wij waren degenen die de zaden direct selecteerden, om de experimenten uit te voeren, om te evalueren welke zaden beter geschikt zouden zijn voor verschillende terreinen. Het heeft lang geduurd en we waren ons bewust van het schrijven van een stukje geschiedenis. Bijzondere aandacht werd besteed aan de inheemse soorten die het goed deden rond de Sarno, in de provincie Salerno, vanwege de uitzonderlijke vruchtbaarheid."

Sinds het Grieks-Romeinse tijdperk heeft de rivier de Sarno een gunstige bijdrage geleverd aan het gebied. "De rivier ontleent zijn oorsprong aan overvloedige bronnen die ontstaan aan de voet van de berggroep Sarno-Avella."

 Antonio(l) en Francesco(r) De Filippo

"Maar nu is het noodzaak om met de tijd mee te gaan, anders loop je het risico om van de markt te verdwijnen. De timing is veel sneller en de markt vereist steeds meer vroege of late rassen, om ervoor te zorgen dat telers concurrerender zijn op nationale en internationale markten", zegt Francesco.

Elke zaailing heeft zijn geschiedenis
"Als we een bestelling van een klant uitvoeren, wordt een zaadkaart gegenereerd met een nummer. Hiermee wordt de klant geïdentificeerd zodat wij direct alle informatie kunnen opslaan. Denk aan de gebruikte rassen, de hoeveelheid zaad, de dag van zaaien en de vermoedelijke leveringsdatum, het nummer van de kas en de pallet waarop de planten zullen uitgroeien", zegt Antonio.

Een van de kassen met tomatenzaailingen

Elke partij met zaailingen wordt strikt en geleidelijk geïdentificeerd, ook in het register van plantaardige materialen. De certificering wordt uitgevoerd door geautoriseerde en Sinal gecertificeerde laboratoria.

"We zijn trots op wat we doen, omdat we het met liefde doen.
Wanneer we de planten in de kassen zien groeien zijn we blij omdat we zeker weten dat dit zijn vruchten zal afwerpen", concludeert Antonio.

Voor meer informatie:
Antonio De Filippo
Vivai De Filippo
vivaiodefilippo@tin.it
www.vivaidefilippo.yolasite.com/     

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven