Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Aanbod én prijzen courgettes stijgen

Flandria noteert in hun wekelijks marktinformatie-update een stijgende beschikbaarheid van courgettes. Bovendien nemen de prijzen toe ten opzichte van de afgelopen weken. Concurrentie uit het Zuiden daalt en Belgische supermarkten schakelen stilaan over. 

De prijzen van trostomaten liggen lager dan die van de losse tomaten. Productiestijging in BelgiĆ« en de buurlanden hebben ervoor gezorgd dat prijzen naar beneden zijn bijgesteld. 

De productie van groene paprika draait op volle toeren. Prijzen zijn veel minder dan die van rood en geel. De verschillende producties van inlandse bloemkool komen nu samen. Er is nog serreteelt, maar deze zullen eind volgende week afnemen.

De productieaanvoer van komkommers is bijgesteld dankzij het donkerder, frisse weer. Prijzen opnieuw wat duurder.

De inlandse productie van aubergines zit op een normaal peil. Somberder weer doet de aantallen van zware sorteringen iets afnemen. Opnieuw veel vraag naar veldsla, ook vanuit het buitenland. Veldsla werd duurder.

Bron: LAVA nieuwsbrief
 

 

 

Publicatiedatum: