Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wijnand de Mooij: "Laat het mooie weer maar komen"

Italiaanse B-peen twee weken eerder dan verwacht

Tholen - Vanmorgen is bij groothandel Wijnand de Mooij in Rotterdam de eerste Italiaanse B-peen gearriveerd. "We zijn twee weken eerder dan normaal, dus we kunnen lekker vroeg van start. Dat is ideaal, want het Hollandse B-peenseizoen gaat in Limburg over op de peen uit de cellen en wij hebben de beschikking over mooie, verse, natte peen. Ook zijn we net voor de Franse peen op de markt."

Ondertussen loopt het Italiaanse slaseizoen volgens de groothandelaar goed door. "De slasoorten zijn ruim beschikbaar, dus wat ons betreft mag het snel goed weer worden. Met Pasen hadden we het natuurlijk enorm getroffen en vloog de sla de deur uit, maar daarna werd het wat kouder en dat konden we bijvoorbeeld met Koningsdag goed merken. Daardoor is de afzet richting strandtenten en restaurants wat op achterstand gekomen, maar met mooi weer, kunnen we dat wel weer inhalen", verwacht Wijnand.

Hij bezocht afgelopen week zijn Franse aardappelleverancier en zag daar ook de gevolgen van de droogte van afgelopen zomer. "Dat heeft toch een enorme impact gehad op veel producten. Kijk naar de prijzen van kool en uien, dat is nog nooit vertoond. De nieuwe Spaanse uienoogst is er nog niet en de Hollandse zijn alweer bijna op."

Voor meer informatie:
Wijnand de Mooij
Groothandelsmarkt 170
3044 HG Rotterdam
Tel: 010-4373984
info@mooijquality.nl
www.mooijquality.nl