Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanvoerlocatie 1500 m2 in Haasdonk

Telers Waasland openen nieuwe aanvoerlocatie aardbeien

Reeds sinds 1996 worden de aardbeien van het Waasland afgezet via Coöperatie Hoogstraten. Aanvankelijk (1996-2009) gebeurde dat via ‘gastveilschap’ van de toenmalige Veiling Profruco in Sint-Niklaas; later via gehuurde vestigingen in Vrasene en Verrebroek (2010-2018). Op vrijdag 26 april vond de opening plaats van de nieuwe vestiging voor aanvoer van aardbeien uit het Waasland bij de telers Koen en Lieve Apers-Mertens in Haasdonk.

Koen en Lieve runnen een gemengd land- en tuinbouwbedrijf met melkvee en aardbeien (heuvelserres en stellingteelt) en zijn vanaf het eerste moment lid van Coöperatie Hoogstraten. Koen maakt tevens deel uit van de productadviescommissie aardbeien van Coöperatie Hoogstraten en van de werkgroep promotie.

De verzorgde aanvoerlocatie (1.500 m²) is voor het grootste deel van de telers dichter bij huis en zal volwaardig uitgerust worden met alle nodige voorzieningen zodat de ontvangst van het product en uitgifte van de aangepaste verpakkingen onder de best mogelijke omstandigheden kan uitgevoerd worden: aangepaste verlichting, kantoor en online-verbinding met de coöperatie voor directe registratie.

De teler zorgde voor de investering in het gebouw dat op contractuele basis ingezet wordt voor de ontvangst van de aardbeien van het Waasland. Later in het jaar zal Coöperatie Hoogstraten zelf nog inpandig de nodige koelcellen bouwen om zowel het verse product te koelen als bewaring van aardbeiplanten te kunnen verzorgen. Deze laatste investering moet uiterlijk klaar zijn vóór het bewaarseizoen 2019-2020.

De investering in een degelijke aanvoerlocatie in de eigen regio en de uitbating ervan door een gedreven tuinderspaar is voor de telers van het Waasland meteen een waarborg voor de toekomst.

 

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 (Kluis Z.1 - 1050)
2320 Hoogstraten, België
+32 33 40 02 11
sales@hoogstraten.eu 
www.hoogstraten.eu

Publicatiedatum: