Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vietnam

Lichtstabilisator voor kasfolie helpt telers gewasopbrengst te verhogen

BASF en Tân Hùng Cơ Masterbatch Manufacture Co. werken aan een manier waarop telers hun opbrengst kunnen verhogen en op  hulpbronnen kunnen besparen met duurzamere kasfolie. Tân Hùng Cơ, een fabrikant van additieve masterbatches voor plastic folie in Vietnam, gebruikt nu BASF's plastic additief Tinuvin NOR 371 om de duurzaamheid en levensduur van plastic kasfolie, gemaakt van polyethyleen met lage dichtheid, te verhogen. Met Tinuvin NOR 371 is kasfolie minstens drie tot vier jaar bestand tegen slijtage.

De regering van Vietnam heeft een bedrag van ongeveer $ 4,4 mld toegekend aan de ontwikkeling van hightech landbouw. Er worden betere bloemen- en fruitvariëteiten ontwikkeld en de teelttechniek groeit geleidelijk toe naar beschermde teelt, precisie en automatische irrigatie, geautomatiseerde gewasbeheersystemen en toepassing van glastuinbouwtechnologieën.

Om het meeste uit de glastuinbouwtechnologieën te halen, moeten lichtstabilisatoren worden toegevoegd aan het polymeer tijdens de productie van kasfolie. Deze stabilisatoren maken de folie bestand tegen het intense zonlicht en de hitte die bij de contactpunten met het metalen kasframe ontstaat. Zo niet, dan kan plastic folie bros worden en binnen enkele weken scheuren.

"Natuurlijke weersinvloeden beïnvloeden de duurzaamheid van polymeren die buiten worden gebruikt en kasfolie vormt een extra uitdaging vanwege de gewasbeschermingsmiddelen die in kassen worden gebruikt," zegt Hermann Althoff, Senior Vice President van de Performance Chemicals unit van BASF in Asia Pacific. "Onze lichtstabilisator van Tinuvin met NOR 371 voldoet aan de eisen van de kas en verlengt de nuttige levensduur van de folie, waardoor de kosten voor de telers en de verspilling voor het milieu worden beperkt."

Tinuvin NOR 371 zorgt voor duurzaamheid van de kasfolie door slijtage te voorkomen van ultraviolette (UV-)stralen, thermische spanning en oxidatie. Met duurzame folie die meerdere seizoenen meegaat, kunnen telers kassen voor de teelt van chrysanten, rozen en aardbeien voor de exportmarkt afdekken - waardoor de opbrengst van rendabele gewassen wordt verhoogd en er tegelijkertijd op hulpbronnen wordt bespaard en de hoeveelheid afval wordt verminderd.

Bovendien zorgt Tinuvin NOR 371 ervoor dat kasfolie kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan teeltomstandigheden. Hoewel de zwavelverbindingen, die zijn goedgekeurd als landbouwproducten om schimmelziekten te voorkomen en deze te bestrijden, ecologisch veilig zijn, worden de lichtstabilisatoren erdoor chemisch gedeactiveerd en wordt de afbraak ervan versneld.

Om deze deactivering van lichtstabilisatoren tegen te gaan, worden stabilisatoren voor kasfolie - gebaseerd op de NOR-technologie van BASF - toegevoegd die bijzonder resistent zijn tegen zwavelverbindingen en andere landbouwchemicaliën. Hierdoor biedt Tinuvin NOR 371 de stabiliteit die de telers in staat stelt om gedurende verschillende groeiseizoenen winstgevend te produceren.

Voor meer informatie:
BASF
www.basf.com

Publicatiedatum: