Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

RAAV Techlabs

Indiase uitvinding geeft inzicht in stoffen in AGF

India produceert als agrarische land 275 mln ton voeding per jaar volgens een rapport van de Food and Agriculture Organisation (FAO). Helaas gaat 67 mln ton daarvan verloren tijdens de oogst, verwerking, verpakking, het transport en de consumptie volgens een publicatie van Clean India Journal.  

RAAV Techlabs, een bedrijf in Delhi, heeft als doel verspilling te verminderen tijdens alle etappes van de aanbodketen door kwaliteitsanalyse-apparaten te gebruiken die voedingswaarden en rijping van verschillende producten als fruit, groenten en melk detecteren. 

Rahul Kumar van RAAV Techlabs vertelt op YourStory: "We hebben twee apparaten ontwikkeld die realtime gegevens verzamelen over verspilling en voedingswaarden zodat processen als opslag, logistiek en oogst gepland en efficiënt uitgevoerd kunnen worden zonde verspilling. Deze apparaten zijn in staat om de voedingsverspilling in India met 50% te verlagen op voorwaarde dat ze consistent gedurende twee of drie jaar door telers, tussenhandelaren en consumenten gebruikt worden."

Rahul Kumar, Varshnee Raj, Abhinandan Bhargava en Alphonse Dhas Antony van de NIIT University in Rajasthan richtten in 2018 RAAV Techlabs op. Het fruitanalyse-apparaat, dat ze ontwikkelden, is draagbaar, met de hand te bedienen en kan binnen 5 seconden de chemische samenstelling meten en verspilling identificeren. 

Varshnee Raj: "Het apparaat kan meten wanneer het AGF verladen kan worden naar de eindgebruiker op basis van parameters en detecteert substanties die gebruikt worden om de textuur en kleur te verbeteren en die het product er aantrekkelijk doen uitzien."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven