Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte dwingt schepen in het Panama-kanaal tot minder vracht

Een intense droogte die gerelateerd is aan El Niño heeft het waterniveau in het meer Gatun in Panama aanzienlijk verlaagd, waardoor de kanaalautoriteiten beperkingen op scheepsladingen moeten leggen. 

Deze maatregelen betreffen de diepte van schepen onder het wateroppervlak en betekenen dat grote schepen, vooral uit de VS en China, minder vracht kunnen vervoeren, wat zich vertaalt in lagere opbrengsten per reis. 

Geraamd wordt dat gebruikers van het kanaal dit jaar € 13 mln minder zullen verdienen in vergelijking met de € 2,2 mld die in 2018 gegenereerd werd. 

De droogte en maatregelen laten de moeilijkheden zien waar Panama voor staat wat betreft het voldoen aan de stijgende vraag naar water voor het kanaal terwijl plantages geïrrigeerd en kranen in de hoofdstad lopend gehouden moeten. Dat valt niet mee nu klimaatveranderingen voor meer extreem weer dreigen te zorgen.  

Bron: www.independent.ie

Publicatiedatum: