Inprinten voorbedrukte folies is trend in zachtfruit

Tholen - De groeiende vraag naar transparantie in de keten betekent dat er meer aandacht komt voor codering en etikettering. Steeds meer klanten vragen naar het inprinten van voorbedrukte folies, vertelt operationeel manager Ad Nouws van BerryWorld.

Met 70 verschillende soorten punnets, trays en emmers die worden geleverd aan bekende supermarkten en andere retailkanalen in binnen en buitenland is een vlekkeloos verloop van het codeer en etiketteerproces een must voor het bedrijf. Dat is ook wel nodig met een gemiddelde weekproductie van 1,5 miljoen punnets.

“Iedere dag komt het zachtfruit van de diverse BerryWorld-telers aan bij ons sorteercentrum in Made. Al het fruit verdelen wij in verschillende klassen en hoeveelheden. Met 70 verschillende soorten punnets kunnen wij verpakken in elke gewenste vorm en inhoud. Daarnaast leveren wij natuurlijk ook trays en emmers bij grotere afnames. Dat is een stukje maatwerk waar onze klanten veel profijt van hebben, want alles is mogelijk", aldus Ad.

“Na een uit gebreide automatische productanalyse wordt het goedgekeurde zachtfruit over acht lijnen verpakt. Het merendeel van de punnets met zachtfruit wordt afgesloten met een topseal via de tray seal machine. Heeft men liever geen sealverpakking, dan wordt er een deksel geplaatst. Daarna start ons codeer- en etiketteerproces. Hierbij kunnen wij ons volledig aanpassen aan de wensen van onze klanten.”

Flexibiliteit was daarom een belangrijke voorwaarde om te kiezen voor een totaaloplosssing voor het coderen en etiket teren van De Koningh Coding & Labeling.

Rechtstreeks coderen
“Vaak printen wij het gewicht, land van herkomst, productcategorie, batchcode, barcode en verpakkersgegevens. Met de Linx TT5 en TT10 kunnen wij ieder bericht rechtstreeks op de folie coderen. Afhankelijk van het type folieprinter kan een bericht geprint worden van 53mm tot 107mm breed. De voorbedrukte folie van onze klanten heeft dan bepaalde lege vakken die worden ingeprint met de gewenste informatie. Hetgeen een duidelijke trend is in de zachtfruit sector.

Is er gekozen voor een etiket, dan kunnen wij met onze Altech print & apply machines voor bedrukte en blanco etiketten inprinten met alle variabele gegevens. Zowel aan de boven zijde als aan de onderzijde van de punnet in één beweging. Voor het aanbrengen van eventuele actielabels of extra etiket ten gebruiken wij Altech etiket teersystemen.

Om extra flexibel te zijn, hebben wij een eigen printshop met meerdere Zebra desktop printers. Dat stelt ons in staat om nauwkeurige batches met etiketten te printen op rol. Daarna worden de etiketten automatisch aangebracht met de etiketteersystemen aan de lijn. Er is vrijwel geen onder houd nodig en onze operators kunnen snel en efficiënt werken met deze machines.”Controle aanwezigheid etiket en juistheid codering
Om te zorgen voor een feilloze codering voor het zachtfruit heeft De Koningh een smart software oplossing gerealiseerd. De software checkt met de gekoppelde scanners eerst de aanwezigheid van het label. Daarna wordt de barcode gescand en alle data geverifieerd. Mist er een etiket of komt de gescande data niet overeen met hetgeen geprint had moe ten worden, dan wordt het product uitgestoten.

“Met deze extra check weten wij zeker dat het juiste product geëtiketteerd is en naar de goede klant wordt verstuurd. Ik wil dat ons codeer- en etiketteerproces vlekkeloos verloopt en daarom heb ik gekozen voor de totaal oplossing van De Koningh. Ofwel, voor onze machines, printlinten, software en service kan ik volledig bij hen terecht en die samenwerking is goud waard”, besluit Ad.

Dit artikel verscheen eerder in editie 3, 33e jaargang van vakblad AGF Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.  

Voor meer informatie:
BerryWorld 
www.berryworld.com 
info.eu@berryworld.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven