Henk Kamp voorstander van SDE+:

Budget duurzame energie in vier jaar van 100 miljoen naar 875 miljoen

De stimuleringsregeling voor duurzame energieopwekking (SDE+) moet duurzame bedrijven een steun in de rug geven om de kansen te pakken die de overgang naar een duurzame economie hen biedt. Door meer investeringszekerheid te geven kan de overheid deze groene ondernemers steunen. Dat zei minister Kamp van Economische Zaken donderdag 29 november 2012 in een debat met de Tweede Kamer.

Inkomsten en banen

'Duurzame energie is er niet alleen nodig om te zorgen dat we minder afhankelijke worden van fossiele brandstoffen,' aldus de bewindsman. 'Het is ook een kans voor Nederlandse ondernemers om vernieuwende manieren van energieopwekking te ontwikkelen. Dat levert inkomsten en banen op.'

Potentie in windenergie op land

Windenergie op land is een belangrijke vorm van duurzame energie waar volgens Kamp nog meer potentie in zit. 'Het is een goedkope vorm van duurzame energie. Gezien de opgave waar we voor staan moeten we de komende jaren echt zorgen voor meer windmolens in Nederland.'

16 % duurzame energie in 2020

Het kabinet maakt werk van de noodzakelijke stap in een omslag naar een aandeel van 16% duurzame energie in 2020. De komende vier jaar gaan de uitgaven omhoog van 100 miljoen in 2013 naar 875 miljoen in 2017. Consumenten en bedrijven betalen ieder 50 procent van de kosten voor de opwekking van duurzame energie. Deze kosten worden verrekend met de energierekening. In 2016 wordt de regeling geëvalueerd.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.