Tomaten van kas tot ketchup

"Geef ons de lelijkste tomaten die er zijn, ideaal voor in de ketchup"

Alain Caron was gisteravond weer op pad. Zij naam zal menig teler ondertussen wel bekend voorkomen, want hij bezoekt met grote regelmaat een glastuinbouwbedrijf. Gisteravond het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor de Glastuinbouw in Terneuzen waar hij 'de lelijkste', maar niet minder lekkere tomaten op kwam halen bij teler Denny Snel.


Denny plaatste na afloop van de opnames op LinkedIn de bovenste foto. "We kunnen weer een bijzonder bezoek aan het Voorlichting- en Opleidingscentrum bijschrijven, want vandaag kwam Alain Caron (voor het programma BinnensteBuiten) met de ketchupfabriek langs om te zien hoe we tomaten telen.'

Alain had ketchupmaker Patrick Keizer meegenomen die wekelijks tomaten komt halen om ze tot ketchup te maken. Patrick: "Het mooie is dat het hoofdproduct hier het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is en het bijproduct tomaten."

Met ongeveer 20 kistjes tomaten gingen de mannen vervolgens de kas weer uit om er zo'n 200 flesjes ketchup van te maken. 

Bekijk hier het item bij BinnensteBuiten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven