Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doorstart Thermoflor met Deforche

“Kennis specialistische kassen uitbreiden naar Nederland”

Tholen – ‘Opgetopte’ kassen worden het genoemd, de onderzoekkassen bovenop de daken van een viertal panden op technologiepark Zwijnaarde in Gent. Het zijn creaties van kassenbouwer Deforche Construct. Bij Thermoflor hadden ze tot dit jaar met zulke projecten weinig van doen, maar dat is veranderd. Na het faillissement van vorig jaar is een doorstart gemaakt met Deforche, waarbij Thermoflor als merknaam voor tuincentrakassen blijft bestaan. “Maar”, zo laat Ben Boon van Thermoflor Construct weten, “de expertise van Deforche op het gebied van onderzoekkassen kunnen wij nu ook naar Nederland brengen.”



Op LinkedIn plaatste Deforche half april een voorbeeld van zo’n onderzoekkas. Niet zomaar een kas, maar eentje bovenop een dak. Het zijn projecten die goed bij de expertise van Deforche aansluiten, vertelt Ben. “Juist dat soort kassen met vaak meerdere afdelingen en specialistische technieken, daar is Deforche goed in. Projecten voor veredelaars en farmaceutische bedrijven, waarvan er in Gent heel wat te vinden zijn. Projecten ook die turnkey opgeleverd worden met verwarming, scherming, elektra, verlichting en alle installaties die je erbij kunt bedenken.”

Zo’n onderzoekkas, in het filmpje op LinkedIn gaat het om een relatief kleine kas van 46 bij 12 meter met slechts 1 afdeling, hoeft natuurlijk niet per se op een dak te staan. “Bouwen op de grond is een stuk goedkoper en logistiek makkelijker, maar het draait ook om uitstraling. Ook is het voor biotech-bedrijven handig als zij onderzoek vlakbij hun kantoor kunnen verrichten én dan is zo’n dak een uitkomst.” In dit geval voor het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en Aphea.Bio, eveneens een biotechnologisch bedrijf. Samen doen zij onderzoek in deze dakkas.

Voor meer informatie:
Deforche Construct
www.deforche.be/nl 
info@deforcheconstruct.com 


Thermoflor Construct
www.thermoflor.com
info@thermoflor.com