Amerikaans teeltbedrijf doneert 100% van de oogst aan families in nood

De Amerikanen Rick en Jeff Rarick waren voor hun voeding een tijd afhankelijk van de plaatselijke voedselbank, maar daar kregen ze alleen conserven, nooit verse AGF-producten. Nu, een decennium later, hebben ze samen met hun moeder en duizenden vrijwilligers een non-profit bedrijf opgericht: Matthew 25. Het bedrijf doneert 100% van z’n gewassen aan liefdadigheidsinstellingen, daklozenopvang en soepkeukens in verschillende delen van New York.

De Raricks hebben weinig ervaring in het telen van AGF. Ze willen alleen mensen helpen die zich in dezelfde positie bevinden als zij ooit.

Het bedrijf heeft twee locaties en iedereen is er welkom om te komen helpen. Alle vrijwilligers mogen producten gratis meenemen: voor zichzelf en om uit te delen aan mensen in nood. Het doel is vooral gericht op mensen in de stad New York, die moeilijk aan vers AGF kunnen komen doordat ze het niet kunnen betalen.

In 2017 teelde de familie 22.500 kilo AGF. Alles zonder gebruik van gewasbeschermings- en -verbeteringsmiddelen en met zonnepanelen. Matthew 25 deelt ook zaadpakketten uit en duizenden planten die ze van lokale kastelers krijgen. Onlangs zijn ze begonnen met het uitdelen van stukjes grond aan mensen die hun eigen producten willen verbouwen en zo meer zelfvoorzienend willen zijn.

Maar er moet nog veel voor elkaar gekregen worden op het bedrijf. Zo ontbreken de middelen en tijd om zelf producten aan individuen te leveren en is er geen winteropslag. Het succes van hun onderneming is echter niet onopgemerkt gebleven en zo af en toe ontvangen ze een donatie.

Voor meer informatie: www.matthew25farm.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven