Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ziekenhuizen in Pennsylvania proberen gezond eten gemakkelijker te maken

Kant-en-klare maaltijden uit 'slimme' koelkasten

Bezoekers en personeel in enkele gebouwen van het Amerikaanse Jefferson University Hospital kunnen nu verse salade met rucola, champignons, couscous en gerookte zalm eten, zelfs om 3 uur 's nachts wanneer er niemand is die ze klaarmaakt.

De salades en extra's als bio-kip en ook toetjes zijn verkrijgbaar door een nieuwe samenwerking van Jefferson met Simply Good Jars, een bedrijf uit Philadelphia dat kant-en-klaar maaltijden en snacks in herbruikbare potten verkoopt. De maaltijden worden bewaard in 'slimme koelkasten' met sensoren die opnemen wat gekocht wordt. Consumenten kopen hun eten met hun credit card en kunnen de potten terugbrengen. 

De potten zijn op vier locaties verkrijgbaar, maar de bedrijfsleiding hoopt in de toekomst locaties toe te voegen. Het is de eerste samenwerking met Simply Good Jars, een bedrijf dat steeds vaker in kantoren en publieke ruimten te vinden is. 

Steeds meer ziekenhuizen focussen op gezonde voeding en niet alleen voor patiënten. In 2014 ging de City of Philadelphia een partnerschap aan met de Amerikaanse Hartstichting en voedingsleverancier Common Market om Philadelphia's 'good food, healthy hospitals' op te zetten, een project dat een standaard opstelt voor voeding in kantines, voor patiënten, catering en automaten. 

De 18 ziekenhuizen die deelnemen, hebben veranderingen doorgevoerd door het aanbod van frisdrank te verminderen, groentenkramen te faciliteren en gezondheidsprogramma's te introduceren. 

Bron: philly.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven