Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag naar karton stimuleert innovatie in apparatuur

Het einde van plastic, karton als nieuwe trend

Het vermeende einde van het gebruik van plastic zorgt voor een toenemende vraag naar apparatuur en veel fabrikanten van verpakkingsmachines zien de landbouwsector als een nichemarkt. In deze context introduceert het Spaanse TMG  (Tamegar), een bedrijf dat gespecialiseerd is in opzetmachines, nieuwe lijnen om tegemoet te komen aan de vraag.

"Een groot deel van de productie van plastic wordt vervangen door karton. Kartonnen trays en bakjes zijn de trend", stelt Francisco Vargas, commercieel directeur van TMG.

Momenteel wint de BQ-2 machine voor kartonnen trays terrein. Francisco: "De kartonnen tray is een van de meest gevraagde verpakkingen, waar wij met een nieuwe lijn op inspelen."

"Kartonnen bakjes en trays zijn geen nieuwe uitvinding. De verpakkingscultuur van verse groenten en fruit verandert echter zo snel dat de vraag naar apparatuur enorm hoog ligt", aldus de commercieel directeur.

De kartonnen tray: een type verpakking waar veel vraag naar is

"De veelzijdigheid van de verschillende reeksen machines (mechanisch of pneumatisch) maken een snelle wisseling mogelijk. Het gemak en de prestaties van de BQ-2 zijn superieur, met name als het gaat om de mechanische apparatuur", stelt Francisco Vargas.

"De meest populaire materialen zijn golfkarton, compact karton en kraftpapier tot een gewicht van 450 gram. Dankzij het stansen is het mogelijk om papier te gebruiken, net als het gestanste karton van vroeger. Hoe fijner het materiaal, hoe moeilijker het stansen en samenstellen. De machine moet een grote precisie hebben", legt Vargas uit.

Altair PRO model

Tamegar is al 30 jaar lang een toonaangevend bedrijf in Spanje. "De veranderingen in de regelgeving en de nieuwe markttrends drijven de vraag naar apparatuur aan. Ons bedrijf zag zich genoodzaakt meer te gaan produceren en een toegevoegde waarde te bieden: onze eigen software en aftersales service", aldus Francisco.

80% van de productie van het bedrijf gaat naar de landbouwsector, de rest naar de industrie. Een deel is bestemd voor leveranciers van grote supermarkten (zoals Mercadona), die hun systeem willen mechaniseren.

Het in Elche (Alicante) gevestigde bedrijf produceert zowel voor de nationale markt als voor de export. TMG heeft vestigingen in Chili, Peru, Mexico en Marokko en verwacht binnen een paar jaar ook in die landen te gaan produceren.

Voor meer informatie:
Francisco Vargas
TMG ® 
Ctra. Alicante-Murcia, km 51.5
03293 Elche
T: +34966673834
info@tamegar.com
www.tamegar.com

Publicatiedatum: