Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exclusieve leveringsovereenkomst nieuw fenomeen in Rusland

Russische teler introduceert Nederlandse tomatenrassen

Het komende winterseizoen zal het Russische teeltbedrijf ECO Culture ingaan met vijf voor Rusland unieke tomatenrassen. Het bedrijf heeft daarvoor in de persoon van directeur Alexander Rudakov een exclusieve leveringsovereenkomst getekend voor zaden met vertegenwoordigers van de Nederlandse bedrijven Enza Zaden en Rijk Zwaan.

De overeenkomsten met nog twee andere bedrijven uit Nederland en Israël zal naar verwachting eind juni worden gesloten. Het bedrijf zal komende winter meer dan 80 hectare land gaan gebruiken met een verwachte opbrengst van meer dan 35.000 ton per jaar. De kosten van premium zaden worden geschat op meer dan € 3,5 miljoen per jaar.



Het sluiten van een dergelijke internationale overeenkomst is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de Russische landbouwsector. Het markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van de glastuinbouwsector. Dergelijke overeenkomsten kunnen op internationaal niveau alleen worden ondertekend met de garantie van hoge productievolumes en strikte naleving van de richtlijnen.

"De overeenkomst bevestigt de internationale status van ons bedrijf als een geloofwaardige teler die wordt vertrouwd door zaadleveranciers over de hele wereld", laat ECO Culture weten. "Dat hebben wij bereikt door jarenlang onze eigen infrastructuur te ontwikkelen en teeltprocessen te verbeteren. De nieuwe tomaten zijn uniek voor de Russische markt en zullen het bedrijf de mogelijkheid bieden zich op een nieuw niveau te presenteren - als leverancier van exclusieve producten."

Premium tomaten verkopen tegen meerprijs
Het feit dat nieuwe variëteiten tot het premiumsegment behoren, zal de productportfolio van het bedrijf aanzienlijk diversifiëren, dat op dit moment wordt gedomineerd door wijdverspreide variëteiten, zoals ronde of pruimtomaten. De nieuwe variëteiten zullen naar verwachting worden verkocht tegen een prijs die 20-30% hoger is dan de huidige prijs voor verpakte tomaten. Het merk biedt een uniek aanbod aan tomatenvariëteiten van uitzonderlijke kwaliteit met een hoge brixgraad, wat betekent dat ze zoeter zijn. Het betreft onder meer rode mini-pruimtomaat, roze pruimtomaat, gele cherrytomaat en de tomatoberry.


Left: Ardiles F1, Enza Zaden; right: Sunstream F1, EnzaZaden

Rudakov: "Met deze overeenkomst zetten we een grote stap, zowel voor ons bedrijf als voor onze samenwerking met grote internationale veredelingsbedrijven. Het is onze missie om smakelijke, gezonde en milieuvriendelijke tomaten aan onze klanten te bieden en nu hebben we de kans om een ​​unieke lijn van premium tomaten met een hoge brixgraad te presenteren. Ik geloof dat het creëren van een unieke productportfolio voor Russische retailers en consumenten ons een sterk concurrentievoordeel zal opleveren."

Voor meer informatie:
Eco-Culture
+7 (495) 514-00-99
info@apheco.ru
aph-ecoculture.ru

Publicatiedatum: