Henk van Doorne, Van Doorne Imex:

"Het laatste rondje kasvenkel"

Tholen - "Het laatste rondje kasvenkel", lacht Henk van Doorne. De 's-Gravenzandenaar is als jaren actief in de teelt en handel van slasoorten en knolgewassen, maar binnenkort is het echt mooi geweest. De kassen zijn verkocht aan 'buurman' Beekenkamp en daarna is het over met de teelt aan de Noordlandseweg.

Maar nu eerst de kasvenkelteelt nog, waarvan Henk afgelopen week de eerste heeft geoogst. Als één van de 'laatste der Mohikanen' teelt de Westlander al bijna 35 jaar venkel in de kas. Wel koos hij er dit jaar voor een kleiner hoekje in de kas in te ruimen. "Maar dat was met name gedreven door het personeelsprobleem vorig jaar om de venkel op tijd weg te krijgen. Het is in deze piekperiode echt lastig om mensen te vinden die het werk in de vingers hebben en daar ook nog eens zin in hebben."

Nu komt het dit jaar niet zo slecht uit dat er zo'n 2.000 - 3.000 m2 minder kasvenkel in de kas staat, want de eerste afzet valt nog tegen. "Ze zijn minder makkelijk aan de man te brengen. Vorig jaar was het economisch gezien een best jaar, maar dit jaar verloopt de afzet stroever, maar dat geldt voor meer teelten", vertelt Henk. "Maar ik heb de venkelteelt altijd een mooie teelt gevonden. En kasvenkel is ook nog eens veel lekkerder dan venkel van de vollegrond."

Traditiegetrouw probeert de Westlander (70) voor eind mei van de markt te zijn voor de vollegrondsvenkel op de markt komt. "Die groeien nu onder doek als kool, dus dan moet ik zorgen dat ik van de markt ben." Henk verkoopt de kasvenkel hoofdzakelijk aan de omliggende exporteurs. "Ik heb nog een klantje of zes, zeven. Ook heb ik nog een 'tuintje' elders, dus ik blijf nog wel even aanrommelen. Maar met name 's middags zal ik het een stuk rustiger aan gaan doen, je bent tenslotte maar één keer fris."

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284 
h.vandoorneimex@gmail.com

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven