Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pablo Pérez, Inveseed Creating Seeds:

"We hebben een efficiënte oplossing gevonden voor het desinfecteren van zaden"

Inveseed, een Spaans onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat onderdeel uitmaakt van de Intersemillas groep, heeft een oplossing gevonden voor het probleem van virussen en bacteriën in zaden.

"We hebben een nieuwe en efficiënte desinfectiemethode ontwikkeld tegen virussen en/of bacteriën. Deze methode wordt ondersteund door de resultaten die zijn verkregen tijdens drie jaar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van zaaddesinfectie", vertelt Pablo Pérez, onderzoeker bij Inveseed en plantenveredelaar bij Intersemillas.

"Gedurende het afgelopen jaar hebben we de desinfectie bij verschillende bedrijven op experimentele wijze uitgevoerd. Nu maken we onze methode eindelijk bekend, overtuigd van het succes ervan", stelt de expert.

De aanwezigheid van virussen of bacteriën, hoe gering ook, verhindert de afzet of export van zaden. De methode van Inveseed is erop gericht een oplossing te bieden aan partijen hoogwaardig zaad die om die redenen verloren gaan zonder dat ze de markt bereiken.

Pablo Pérez geeft aan dat er na de desinfectie door middel van de zogenaamde Real Time RT-PCR methode geen virussen of bacteriën zullen worden aangetroffen. "De desinfectiemethode van Inveseed is een zeer efficiënte oplossing. De verschillende ervaringen die zijn opgedaan met meerdere zaadbedrijven tonen dit aan. Daarom willen we deze methode bekend maken aan de wereld."

Inveseed Creating Seeds zal aanwezig zijn tijdens het ISF congres van 2019 in Nice, waar geïnteresseerden meer informatie kunnen inwinnen.

Neem voor meer informatie contact op met Pablo Pérez, via pablo@inveseed.es.

 

Publicatiedatum: