Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
California Giant

Tests met kartonnen verpakkingen voor aardbeien

Onlangs liet het Amerikaanse teeltbedrijf California Giant weten dat ze achter de schermen tests aan het uitvoeren zijn op prototypen van kartonnen verpakkingen voor verse aardbeien.

De kartonnen verpakkingen, genaamd Ready-Cycle, zijn geïntroduceerd door Sambrailo Packaging en hebben al veel aandacht gekregen in de industrie. California Giant heeft bovendien hun eigen, authentieke verzendingen uitgevoerd met een belangrijke klant binnen de foodservice en met Sambrailo. Het bedrijf heeft enkele maanden nauw samengewerkt met Markon Cooperative om de twee pond wegende verpakking te testen tijdens verzendingen naar hun afzetpartners.

Nadat er enkele aanpassingen aan de container waren gedaan om er zeker van te zijn dat het fruit niet beschadigd zou raken, leverde een recent proeftransport positieve resultaten op. Het bedrijf kondigde zelfs aan dat de klant de verpakking tijdens het bessenseizoen van 2019 zal gaan introduceren.

Zoals eerder werd gemeld, gaat Markon Cooperative zijn eerste nieuwe lijn van Ready-Cycle met volledig recyclebare, gegolfde verpakkingen introduceren met het doel om de hoeveelheid verpakkingen die gebruikt worden in de foodservice terug te dringen. Beginnend met deze kartonnen verpakkingen voor aardbeien is dit duurzaamheidsinitiatief hun poging om de hoeveelheid verpakkingen die in de leveringsketen gebruikt worden te verminderen, terwijl het potentieel van de recyclebaarheid vergroot wordt, zo zegt het bedrijf.

“We zijn blij samen te mogen werken met Markon en Sambrailo Packaging om een ​​verschil te kunnen maken en nieuwe oplossingen voor recycleerbaarheid te vinden en duurzamer te worden", zegt Tom Smith, directeur van Foodservice bij California Giant. "Er is absoluut een kostenprobleem verbonden aan dit pakket, maar het is goed om te zien dat een organisatie het maken van een verschil hun grootste prioriteit maakt," voegt hij toe.

California Giant zegt dat het altijd op zoek is naar oplossingen en nieuwe mogelijkheden om hun klanten en de consument beter van dienst te zijn. Dit nieuwe initiatief mag dan nog wel niet de uiteindelijke oplossing zijn op de vraag hoe we de hoeveelheid wegwerpplastic kunnen verminderen, maar het is goed om het gesprek gaande te houden over wat de industrie samen kan bereiken om oplossingen voor de toekomst te vinden. "De beslissing zal uiteindelijk bij de consument liggen en dit zal een test zijn of ze bereid zijn te betalen voor een volledig recyclebare container wanneer ze in de toekomst bessen kopen," zegt Smith.

Voor meer informatie:
Cindy Jewell
California Giant Berry Farms
Tel: (831) 728-1773
cjewell@calgiant.com
www.calgiant.com

Publicatiedatum: