Nieuwe groentencursus voor hobbykoks en professionele koks

Kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT Culinaire Opleidingen start samen met kookboekenschrijver Meneer Wateetons een nieuwe groentencursus. Deze vindt plaats in de professionele opleidingskeuken bij het SVO te Houten. Dit najaar is de driedaagse cursus op vrijdagen vrijdag 27 september, 4 oktober en 11 oktober van 09:30 tot 16:30. De planning is voorlopig om de cursus minstens twee keer per jaar te organiseren.

Robert en Meneer willen liefhebbers en vakmensen veel meer leren over het bereiden van groenten. De cursus is bedoeld voor thuiskoks, professionele koks, groentenhandel, catering en ondernemers. Warenkennis en achtergronden zijn belangrijk maar de nadruk ligt op de vele bereidingstechnieken. Ze gaan diep in op klassieke bereidingen zoals grillen, bakken, smoren, stoven, koken en blancheren. Door theoretische nieuwe inzichten en proef-experimenten zullen zelfs ervaren koks hun groentenskills verbeteren. Dit culinaire duo staat echter ook bekend om wat meer gedurfde en moderne bereidingen zoals fermenteren, frituren, roken, sous vide, crèmes, frisdranken, desserts, juices en impregneren. De inschrijving is reeds voortvarend gestart op www.groentencursus.nl

In samenwerking met culinaire vakmensen voegt Robert verschillende cursussen samen die veel theorie bevatten maar ook direct bruikbaar zijn in de praktijk. TeesT bestaat sinds 2003 en organiseert cursussen over o.a. brood, pizza, sushi, pasta, thee, wijn, vlees en fermenteren.

Meneer Wateetons is in culinaire kringen beroemd als kookboekenschrijver van standaardwerken als "Over Worst", "Over Rook", "Over Drank", "Over Rot" en de "Worstbijbel". Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Samen met Robert verzorgt hij ook de fermentatie cursus en cursus Vlees Bereiden.

Voor meer informatie:
Robert Verweij
+31(0)6 388 279 59
Robert@TeesT.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven