Nic van Roosmalen aan de slag als teelt- en bedrijfsadviseur

Tholen - Nic van Roosmalen gaat aan de slag als teelt- en bedrijfsadviseur met als specialiteit tomaten. Hij sluit zich aan bij het samenwerkingsverband van Ferry Klap (Horti Advies Ferry Klap B.V.), Eric de Winter (Wingrow Tuinbouwadviezen B.V.) en Bas Vet (Bas Vet Teeltadvies B.V).

Hightech tuinbouw
Het is een bekende baan voor Nic, die van 1995 tot 2007 ook als teeltadviseur werkte bij Substratus en Lycopersicon. Vervolgens ging hij aan de slag als operationeel directeur en mede-eigenaar bij een van zijn grootste klanten: Agrocare. “Dat paste bij mijn beeld en de ontwikkelingen naar de toekomst. Tuinbouw werd professioneler en intensiever”, vertelt hij. Na tien jaar nam hij eind 2017 afscheid van Agrocare en na wat uitstapjes in de zaadwereld (Axia) en interim-projecten neemt hij de opgedane kennis nu mee in het adviseurschap. Daarbij gaat het om een specialisatie in de tomatenteelt in de meest brede zin en om een stuk managementondersteuning en training. Zijn focus ligt op (Noord-)-Europa en op hightech tuinbouw.

Teeltadvies
Van belicht en onbelicht, van losse cherry’s tot grove trostomaten, van arbeid tot teeltrecept. Nic legt uit dat het bij welk teeltadvies dan ook gaat om het telen op basis van feiten. Dat geldt zowel voor het optimaliseren van bestaande teelten als voor het inrichten van nieuwe projecten en zowel voor langere trajecten als voor het opleiden van de arbeids- en teeltmanagers van de toekomst. “Techniek moet in dienst staan van de teelt. Of het nou gaat om de nieuwste technologieën, het optimaal inzetten van de bestaande of het vaststellen van de teeltrecepten – met de juiste data-analyse kun je zorgen voor het maximale resultaat op basis van feiten.”

Bedrijfsadvies
Naast het teeltadvies richt Nic zich ook op managementondersteuning. Als sparringpartner voor een ondernemer biedt hij ondersteuning om te komen tot een maximaal bedrijfsrendement. “De tuinbouw wordt steeds groter en dat betekent dat telers meer ondernemers worden. Dat is een andere tak van sport en die vraagt andere vaardigheden.”

Voor meer informatie:
Nic van Roosmalen
+316 515 634 29
info@tuinbouwadvies.com 
www.tuinbouwadvies.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven