Omer Kamp, Arava Export Growers:

"Schaarste op kruidenmarkt en toenemende Europese vraag"

Tholen - De kruidenmarkt wordt dit jaar, in tegenstelling tot vorige jaren, voornamelijk gekenmerkt door schaarste en een toegenomen vraag in Europa. Dat vertelt Arava's sales manager kruiden, Omer Kamp. "Daarbij hebben de weersomstandigheden al geleid tot een aantal tekorten, ook van teeltgebieden buiten Israël, zoals Kenia, Ethiopië en India.""Desondanks is het aanbod enigszins gestabiliseerd. Binnen Arava Export Growers hebben we de strategische beslissing genomen om onze supply chain te verbreden met de sourcing in andere landen, zoals Kenia, Servië, Ethiopië, India en andere landen. Hierdoor kunnen we soms op grote schaal over producten beschikken uit een ander land, die in een bepaalde regio tekort zijn", legt Omer Kamp uit.

Eerder dit seizoen hebben de basilicumvelden ten noorden van de Bet Shaan Valley schade opgelopen. Voor het winterseizoen hebben we echter teeltbedrijven nabij het Dode Zeegebied, die ideaal zijn voor het telen van topkwaliteit kruiden. We verwachten deze winter dan ook over voldoende basilicum te beschikken. Het weer in Israël is in december niet te koud om de groei te vertragen en tegelijkertijd niet te warm om de kwaliteit te beschadigen."

"De periode voor Kerst staat altijd garant voor een topvraag en we zijn er klaar voor. We zullen nog wel de nodige hobbels tegenkomen, maar we zijn er van overtuigd dat we aan de verwachtingen van onze klanten kunnen voldoen", vervolgt de sales manager. "Momenteel is er een grote vraag naar bieslook, basilicum, mint, koriander, dille en rozemarijn. Maar traditioneel neemt in december ook de vraag naar producten als tijm, salie en zeekraal toe."

"We bieden de kruiden aan in verscheidenheid van bosjes en verpakkingen. De 1 kg doos is nog altijd het meest populair. Maar als een van de weinige bedrijven bieden we ook nog altijd de grotere, geventileerde dozen aan, waarin we bosjes kruiden variërend van 20 tot 150 gram aanbieden."

Naast de kruidenexport is de afdeling van Arava momenteel ook betrokken bij de export van exotisch fruit en aardbeien uit de Gazastrook.

Voor meer informatie: 
Omer Kamp
Arava Export Growers

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.