In november gaan eerste tomaten de kas in

Eerste fase 11 ha kassencomplex bij Moskou afgerond

Er wordt een 11 hectare groot kassencomplex voor de groententeelt gebouwd in het dorp Turovo in het Serpuhov-gebied in de regio Moskou.

"De leveringen uit Nederland zijn op gang gekomen voor het kassencomplex Turovskiy, dat een totaal areaal van 11 ha zal hebben. De telers gaan er tomaten en bladgroenten telen. De bouw van het kassencomplex zal de komende dagen van start gaan. Het plan is om in mei/juni klaar te zijn met de beglazing", kondigde de minister van Landbouw en Voedselvoorziening van de regio Moskou Andrey Razin aan.

Volgens de minister gaat het investeringsproject ook gepaard met de ontwikkeling van sorteer- en verpakkingscentra.

"Het teeltvolume zal meer dan acht miljoen ton tomaten per jaar bedragen als de volledige capaciteit is bereikt. De investeringen overschrijden de € 48 miljoen", aldus Razin.

Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. De funderingen voor de kas en het ketelhuis zijn inmiddels gebouwd, alle verwarmingsleidingen zijn geïnstalleerd en de gasleiding is aangesloten. De servicezone en de weg naar het kassencomplex zijn ook al aangelegd.

"In november zullen de eerste tomaten uit de eerste kas, met een areaal van zes hectare, komen. De bouw van de tweede kas, met een areaal van vijf hectare, zal in november 2020 worden afgerond", aldus Razin.

Bron: 360tv.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven