Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse telerscoöperatie viert 40-jarig bestaan

Vicasol opent nieuw logistiek centrum

De telerscoöperatie Vicasol (Almería, Spanje) viert dit jaar haar 40-jarig bestaan met de oprichting van 'Vicasol 3', het technologisch meest geavanceerde logistieke hoofdkwartier van de coöperatie. De totale investeringen hiervoor bedroegen €26 mln.

Het logistieke centrum is gevestigd in El Ejido, biedt 900 arbeidsplaatsen en is voorzien van een biologische lijn.

Het bedrijf liet in een bericht weten dat het centrum naast de verpakkingsfaciliteiten ook plaats biedt aan een tankstation, een magazijn, een winkel en een kantine.

In deze nieuwe faciliteiten, die zijn gevestigd op een stuk grond van meer ruim 125.000 vierkante meter, kan meer dan 100 mln kilogram product verwerkt worden, zowel biologisch als conventioneel.

Volgens de voorzitter van Vicasol, Juan Antonio González, was het doel van de coöperatie met de bouw van dit centrum om "dichter in de buurt van de partners in dit gebied te komen en het voor hen mogelijk te maken om hun oogst gemakkelijker en sneller af te leveren".

Met Vicasol 3 erbij beschikt de coöperatie al over vier vestigingen, in La Puebla de Vícar (Vícar), La Mojonera, Campohermoso (Níjar) en nu in El Ejido. Op dit moment bestaat Vicasol uit bijna 1.000 leden en heeft de coöperatie 2.500 mensen in dienst.

 

Bron: Europa Press


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven