Cocktailtomaat T314058 is tot Depona gedoopt

Met Depona voegt Syngenta een cocktailtomaat toe aan haar assortiment. Depona is de naam van het ras T314058, dat reeds een aantal jaren uitvoerig werd beproefd in de praktijk. Het is volgens de veredelaar 'een productieve cocktailtomaat' met een vruchtgewicht van 35-42 gram.

Kris Goen, product manager Syngenta: "Depona blinkt uit door haar trospresentatie. De trossteel is grof en zeer goed houdbaar en de vruchten hebben een dieprode, glanzende uitstraling. De vruchten zijn perfect geschakeld waardoor de trossen, ook bij hoge aantal vruchten (10-11) heel mooi vlak blijven. De vruchten zijn stevig en hebben een hogere zoetheid in vergelijking met de referentie in de markt (zie onderstaande grafiek, cijfers WUR).”

Arbeidsvriendelijkheid en oogstgemak
Kris ziet dat Depona ook opvalt in de teelt. “Door het open planttype verlopen gewaswerkzaamheden heel vlot en is er bijvoorbeeld geen noodzaak om kopblaadjes weg te halen. De vlotte zetting en de vlakke trosvorm maken het oogsten makkelijk en snel.” Het vruchtgewicht van Depona ligt 3-4 g hoger dan de referentie en worden iets minder trossen aangemaakt.

Qua productie staat Depona haar mannetje, aldus Kris. "De vlotte zetting en het iets hogere vruchtgewicht lieten in verschillende proeven een meerproductie van 5-10% zien."

Depona biedt op het vlak van resistenties een interessante en uitgebreide resistentiepakket, inclusief meeldauwtolerantie.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl

Kris Goen
Kris.goen@syngenta.com 
+32498 85 80 63

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven