Sensoren voorzien van ventilator voor nauwkeurig meetresultaat

Tholen - Menig tuinder heeft ze anno 2019 in de kas hangen: sensoren. Het zijn de virtuele zintuigen die de tuinder inzicht geven in de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Het liefst zo precies mogelijk. “Zonlicht en warmte kunnen van invloed zijn op de meetresultaten, dus een goede behuizing van de sensoren is belangrijk”, vertelt Hans Weisbeek van Hinova. Het bedrijf doet met nieuw ontwikkelde sensoren een gooi naar de Innovatie Awards tijdens de Greentech.

Behuizing
Hinova, die eerder met Ventilation Jet System een schermventilatie ontwikkelde die de koude droge lucht van boven het scherm de kas in blaast, komt nu met sensoren waar ook ventilatoren aan te pas komen. “Een actieve ventilator in de behuizing zorgt ervoor dat de sensor continu van verse lucht wordt voorzien”, vertelt Hans. Deze behuizing werd door Hinova, lid van de Club van 100, ontwikkeld als een update van de modellen van Wageningen University & Research.

Draadloos netwerk
“Tuinders willen het maximale uit hun gewas halen of het nu gaat om tomaten of rozen. Bij elk gewas zijn er andere factoren van belang. Vandaar dat de sensor niet alleen de temperatuur en luchtvochtigheid meet, maar ook – optioneel – uitgebreid kan worden met het meten van CO2. De sensoren kunnen worden aangesloten op het draadloze netwerk dat ook de andere systemen van Hinova omvat. Daarnaast kunnen de sensoren gekoppeld worden aan iedere klimaatcomputer en kunnen de meetresultaten via internet gedeeld worden via platforms als LetsGrow.com”

Voor meer informatie:
Hinova
www.hinova.nl
info@hinova.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven