Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bespreking van Tomato Suspension Agreement op Viva Fresh

Wat is het effect op tomatentelers in handelsconflict Mexico en de VS?

Op de Viva Fresh Produce Expo van 2019 wordt op vrijdag 26 april een workshop gegeven over de Tomato Suspension Agreement, een onderwerp dat de afgelopen zes maanden een hot topic is geworden. Geleid door Dante Galeazzi, President & CEO van de Texas International Produce Association, zal een panel van deskundigen de geschiedenis van deze overeenkomst evalueren en mogelijke veranderingen bespreken die van invloed kunnen zijn op de toekomst van de toeleveringsketen, met inbegrip van regelgevingskwesties, tarieven, taken en prijzen en de status van de huidige onderhandelingen.

Afgelopen februari kondigde het ministerie van Handel aan dat het voornemens was om zich terug te trekken uit de Suspension Agreement on Fresh Tomatoes uit Mexico voor 2013. Ook wilden ze de evaluatie van het vijfjarige onderzoek en de administratieve evaluatie van het Agreement uit 2013 intrekken en het in 1996 geopende antidumpingonderzoek te hervatten.

"Deze intrekking zal dramatische veranderingen teweegbrengen in de manier waarop de Mexicaanse invoer van tomaten wordt behandeld," aldus Galeazzi. "We vonden het belangrijk om deze workshop op te nemen in onze vrijdagsessies om de industrie te informeren over wat ze kan verwachten en, vanuit een zakelijk perspectief, hoe leveranciers naar de toekomst kunnen kijken."

Galeazzi zal de workshop faciliteren met het volgende panel van deskundige sprekers:

Martin Ley, President van Fresh Evolution, heeft de Mexicaanse tomatenindustrie vertegenwoordigd in een verscheidenheid van belangrijke momenten, waaronder onderhandelingen over de Tomato Suspension Agreement, de ontwikkeling van voedselveiligheidsstatistieken voor tomaten, het Salmonella Saint Paul-onderzoek en het Harvard-FDA-Industry Traceability Initiative. Hij is onder andere uitgeroepen tot Exporteur van het Jaar door Produce Business, FPAA en Texas International Produce Association's in 2011. Martin maakt deel uit van de raad van bestuur en het uitvoerend comité van FPAA en van het Noord-Amerikaanse handelscomité van CPMA. Hij was ook vicevoorzitter van de PMA van Produce Safety, het Science and Technology Committee, het Leadership Committee, en is lid van de PTI Leadership Council.

Jason Klinowski is advocaat op het gebied van agricultuur en voeding bij Wallace, Jordan, Ratli & Brandt LLC. Jason adviseert cliënten over een reeks zakelijke en juridische kwesties, waaronder USDA en FDA-regelgeving, supply chain- en distributietransacties en federale rechtszaken. Zijn civiele praktijk richt zich op het vertegenwoordigen van agricultuurbedrijven en voedingsbedrijven in complexe commerciële geschillen, met inbegrip van faillissementszaken en general counseling, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met zaken die voortvloeien uit de Wet op de bederfelijke landbouwgrondstoffen, de Food Safety Modernization Act, de Federal Food Drug & Cosmetic Act, de Plant Protection Act, de Packers & Stockyard Act, de Capper-Volstead Act, de Bioterrorism Act uit 2002 en andere federale en nationale landbouwwetgeving.

J.O. Alvarez is voorzitter van J.O. Alvarez, Incorporated. Met kantoren aan de zuidelijke grens en in Mexico is J.O. Alvarez, Incorporated sinds 1957 actief. J.O. werd geboren in Laredo, Texas, waar hij studeerde en in 1981 zijn vergunning als douanemakelaar kreeg. Hij is ook voorzitter van 4 Logistics LLC, SE-Transport, LLC, Cross Border Logistics Transport, JOA ColdPoint LLC en lid van het Alvarez Family Partnership. Hij is getrouwd met Cristina en heeft twee dochters en een zoon. Hij heeft ook drie kleinkinderen. Zijn hobby's zijn onder andere buiten koken en basketbal.

"Deze sessie is een geschikte gelegenheid om de uitdagingen te bespreken die voor ons liggen voor zowel Amerikaanse als Mexicaanse leveranciers van verse tomaten in verband met de veranderende overeenkomst. Momenteel is 60 procent van de levering van verse Amerikaanse tomaten afkomstig van geïmporteerde producten en elke belangrijke verandering zal een verstorend effect hebben op de hele toeleveringsketen. Het is belangrijk om iedereen te helpen de kwestie beter te begrijpen," aldus Melinda Goodman, Managing Partner van Full Tilt Marketing en voorzitter van het Viva Fresh Education Committee.

De workshop Tomato Suspension Agreement vindt plaats op vrijdag 26 april in Grand E-F in het JW Marriott San Antonio Hill Country Resort & Spa als onderdeel van de vrijdagsessies op de Viva Fresh Produce Expo. Toegang tot de educatieve evenementen is inbegrepen bij de inschrijving voor deelnemers en exposanten van Viva Fresh.

Voor meer informatie:
Jodi Hogerton
Ph: +1 (920) 475-8113
jodi@fulltiltmarketing.net
www.vivafreshexpo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven