Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4.000 zonnepanelen op dak Combilo

Na een forse uitbreiding van het logistieke centrum was het voor Combilo een logische stap om het dak van de nieuwbouw én deel van de bestaande bouw vol te laten leggen met zonnepanelen. In samenwerking met Nuon zijn er bijna 4.000 zonnepanelen geplaatst, die bij elkaar een oppervlakte van 9.000 m2 beslaan.

Combilo, importeur en exporteur van groenten en fruit, heeft een duidelijk milieubeleid waar het duurzaam opwekken van energie naadloos op aansluit. Logistiek directeur Richard van Bergenhenegouwen is onder meer verantwoordelijk voor facilitaire zaken en pandbeheer. “Duurzaamheid speelt bij Combilo in alle facetten van het bedrijf een grote rol. Onze handel vraagt om een gezonde groei- en leefomgeving en als familiebedrijf vinden we het belangrijk dat het klimaat ook voor volgende generaties gezond blijft."

"Daarnaast vragen steeds meer afnemers om een ISO14001 certificering en daar geven we uiteraard graag gehoor aan. Eén van de eisen bij de bouw van onze nieuwe bedrijfshal was voldoende draagkracht van het dak om de zonnepanelen te kunnen plaatsen. Ook bij de renovatie van één van de bestaande hallen is hier rekening mee gehouden. Uitgaande van de berekeningen van de installateur ligt de verwachte netto productie op een kleine één miljoen kWh per jaar. Het bruto geplaatste vermogen ligt op 1,1 miljoen kWh. Uitgaande van de huidige stroombehoefte worden we hiermee minimaal 40 procent zelfvoorzienend. Afgelopen week is de installatie formeel in werking gesteld. We kunnen de hoeveelheid energie die we nu zelf opwekken dus nauwlettend in de gaten gaan houden.”

Publicatiedatum: