Energieakkoord levert bijdrage duurzame economie

Het kabinet steunt het initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) om tot een Energieakkoord voor duurzame groei te komen. Een akkoord tussen betrokken partijen als werkgeversorganisaties, natuurorganisaties, Bouwend Nederland, de energiesector en de industrie levert een bijdrage aan de overgang naar een duurzamere economie. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken vandaag aan de Tweede Kamer.

Zestien procent

Nederland staat voor de uitdaging om het aandeel duurzaam opgewekte energie te vergroten naar zestien procent in 2020. De SER gaat de komende tijd met genoemde partijen om tafel om de uitgangspunten voor een stabiel en ambitieus energiebeleid voor de lange termijn te formuleren.

Nieuwe energiebronnen

Nederlandse ondernemers hebben alles in huis om te profiteren van de snelle ontwikkeling van nieuwe energiebronnen als zon, wind, biomassa en geothermie. Het kabinet wil Nederlandse ondernemers de ruimte geven om deze kansen te pakken en zo de Nederlandse economie verder te verduurzamen. Het ‘Energieakkoord’ kan daar een waardevolle bijdrage aan leveren. De SER verwacht het 'Energieakkoord' volgende zomer af te ronden.

Bron: AgentschapNL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.