Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport week 15/2019

"Enorme aanvoer komkommers, paprika's Nederland vullen gaten Duitse markt probleemloos"

Het nieuwste Duitse marktrapport bevestigd de marktsituatie die ook in Nederland zichtbaar is: heel veel komkommers met als gevolg daarvan lage prijzen.



Sla
IJsbergsla stamde uitsluitend uit Spanje. De aanvoer was voldoende om aan de vraag, die op sommige plaatsen was afgenomen, te voldoen. De prijzen vertoonden geen uniform beeld aangezien ze de ene keer daalden en de andere keer ook stegen.

Komkommers
De ladingen van komkommers uit Nederland, Belgiƫ en Duitsland waren bijzonder groot: veel groter dan de afzetmogelijkheden. Hierdoor kwam men niet onder prijsverlagingen uit.

Tomaten
Nederland en Belgiƫ domineerden de markt. De Italiaanse en Spaanse aanvoer beperkte zich. Het aanbod aan Duitse tomaten op de markt groeide daarentegen. Marokko verscheen in principe alleen nog maar met ronde tomaten op de markt.

Paprika's
De toegenomen Nederlandse aanvoer kon probleemloos het gat vullen dat was ontstaan door het afgenomen Spaanse aanbod. Hierdoor kon er ieder moment aan de vraag worden voldaan.

Asperges
Duitse asperges vormden de basis van het zeer grote assortiment. De vraag kwam niet heel erg op gang; lage temperaturen en de vakantie zetten soms een streep door de rekening.

Publicatiedatum: