Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smart tacho: is uw downloadapparatuur er klaar voor?

Inmiddels zijn de eerste tijdelijke werkplaatskaarten afgeleverd door de KIWA en kunnen smart tachografen geactiveerd en gekalibreerd worden. Is uw downloadapparatuur geschikt?



​​​​Medio mei/juni zullen waarschijnlijk ook de nieuwe generatie bestuurderskaarten geleverd worden. Het verschil tussen de nieuwe en de huidige generatie tachograaf en tachograafkaarten is dat de nieuwe generatie meer gegevens kan opslaan. Ook is er een nieuwe manier van encryptie (beveiliging) van de gegevens. Om de nieuwe bestuurderskaarten en smart tacho te kunnen uitlezen, moet uw downloadtool waarschijnlijk een update krijgen of eventueel vervangen worden. Neem hiervoor contact op met uw leverancier van de downloadtool, zodat de nieuwe generatie zonder problemen gedownload kan worden.

Huidige bestuurders- en bedrijfskaarten gewoon te gebruiken
Zoals in een eerder bericht ook aangegeven, zijn de huidige bestuurders- en bedrijfskaarten gewoon te gebruiken in de smart tacho en zijn de nieuwe bestuurders- en bedrijfskaarten gewoon te gebruiken in de huidige tachograaf. Er hoeft dus niet speciaal een nieuwe bestuurderskaart aangeschaft te worden wanneer u een smart tacho gaat gebruiken.

Bron: TLN

Publicatiedatum: