Landbouwraad bezoekt Aguascalientes en diepvriesbedrijf La Huerta in Mexico

Op 27 en 28 februari hebben de landbouwraad en de twee landbouw assistenten Aguascalientes bezocht, waar ze onder andere het nieuwe agropark "Agrosfera" bezochten, alsmede de zuivelbeurs Expolactea en food company La Huerta. 

Het nieuwe agropark in de deelstaat Aguascalientes is in samenwerking met de Universiteit Wageningen ontworpen. Het park ligt er heel goed bij en er zijn uitstekende faciliteiten. Agrosfera wordt gekenmerkt door een grote pion bij de ingang en het kantoorgebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Paul van der Voort. Op het agropark zijn momenteel nog gronden beschikbaar voor bedrijven/investeerders die interesse hebben om zich in Aguascalientes te vestigen, al dan niet uit te breiden. 

Diezelfde dag heeft het landbouwteam het Expolactea bezocht. Op de website werd de beurs aangekondigd als de grootste zuivelbeurs van Mexico.

De volgende dag heeft het landbouwteam een bezoek gebracht aan het bedrijf La Huerta. La Huerta is een enorm groot bedrijf voor wat betreft diepgevroren groenten en fruit met o.a. contracten bij Walmart. We kregen een rondleiding door de industriële delen van het bedrijf (van het snijden van de groenten tot aan verpakken en transportklaar maken).  Vervolgens hebben we verschillende kassen bezocht voor de productie van, onder andere, tomaten. La Huerta maakt gebruik van Nederlandse technologie in de kassen. Er werd ook een presentatie gegeven met betrekking tot plaag-bestrijding en hoe La Huerta ernaar streeft om dit op een biologische manier te volbrengen in plaats van gebruik te maken van chemische producten.


La Huerta

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven