Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Migros

Zwitserse retailer start eigen glastuinbouwproject in Wallis

Migros zal binnenkort z'n eigen hete pepers, tomaten en komkommers uit Wallis verkopen. De Association of Swiss Vegetable Producers bekijkt het project kritisch. 

Met een eigen kas in Collombey-Muraz, voegt  Migros zich toe aan de rij groentetelers. De retailer wil pepers e.d. telen. De reden hiervoor wordt door de Association niet begrepen. 

Concurrentie met binnenlandse telers
De binnenlandse teelt heeft niet te maken met import- en exportheffingen en kan niet tippen aan de Europese concurrerende prijzen. Migros lijkt dit probleem te onderkennen en wil nu naast pepers ook tomaten en komkommers gaan telen. 

Volgens de vereniging wordt Migros een concurrent van de binnenlandse telers. Gezien de eisen is het een verrassing dat Migros toestemming heeft gekregen voor de bouw van de kas. De Association betreurt het dat er geen samenwerking tussen Zwitserse telers en de retailer was toen het project geïntroduceerd werd. 

Voor meer informatie: www.migros.ch / www.gemuese.ch  

Publicatiedatum: