Spaanse plasticultuur, een van de grootste ter wereld

Spanje produceert 14% van Europees landbouwplastic

Kunststof is een landbouwhulpmiddel in constante ontwikkeling in Spanje. Onderzoek is een van de prioriteiten van de Spaanse bedrijven die zich bezighouden met de productie van kunststof producten. Het bewijs hiervoor is dat de laboratoria van deze bedrijven elk jaar met nieuwe ontwikkelingen komen die tegemoet komen aan de behoeften van de teler.

Deze realiteit is terug te zien in de internationale afzet. "Spanje brengt veertien procent van de totale landbouwplastics in Europa op de markt en staat daarmee hoger op de ranglijst dan Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, die in die volgorde volgen. Deze vijf landen controleren samen ongeveer 50 procent van het totale aanbod", stelt Blanca de Arteche, directeur Institutionele Betrekkingen en Trainingen van de Landbouwafdeling van CEPLA.

De Spaanse plastic cultuur is een van de grootste ter wereld, met Andalusië als de autonome regio waar de teelt onder plastic het meest wijdverbreid is. In deze regio bevindt zich 33% van het areaal met mulch (bodembedekking), 81% van dat met mini-tunnels en 69% van het areaal met kassen. Ook in andere Spaanse regio's speelt landbouwplastic een belangrijke rol.

In de moderne landbouw bestaan er kunststoffen voor elke behoefte. Het plastic wordt op zo'n manier gemaakt dat het mogelijk wordt om goedkope kassen te realiseren, waarin de temperatuur steeds beter gereguleerd kan worden. Het gebruik van plastic in reservoirs, bedekkingen, systemen voor inkuilen, etc. zorgt voor een steeds winstgevender en meer productieve landbouw. De kunststoffen die in de landbouwsector worden gebruikt, bestaan uit polymeren en additieven. De eerstgenoemde zijn grote moleculen die zijn samengesteld uit kleinere moleculen. De additieven maken een transformatie mogelijk, waardoor de eigenschappen van het basishars gewijzigd kunnen worden.

 

Bron: fyh.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven