Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Late Pasen ideaal voor aspergeverkoop

Pasen goed voor een omzetplus? Drie AGF-grossiers reageren

Tholen - Is er nog sprake van een echte Paasverkoop in de handel? We vroegen het diverse groothandelaren. Er wordt nogal verschillend over gedacht, maar over één ding zijn ze eensluidend: de asperges moeten het de komende dagen gaan doen.

"Vroeger gingen de mensen met de feestdagen nog weleens uitgebreid koken en dat is toch aan het veranderen", constateert Jos Schönhage van de gelijknamige Amsterdamse groothandel. "De tendens is toch steeds meer dat de scholen twee weken vrij zijn en dat veel mensen weg zijn. Van een drukte is daarom niet echt sprake meer. Sterker nog, misschien is het wel minder druk."


Gerard, Bart, Theo en Jos  van G. Schӧnhage

"Nu de Paasdagen en Koningsdag in dezelfde week vallen, wordt het ook nog eens een hele korte week. Wel is het gunstig dat Pasen laat valt. Van voorjaarsproducten als asperges en aardbeien is er nu meer aanvoer en daarbij zijn ze leuker in prijs. Vorig jaar viel Pasen begin april en dat was net effe te vroeg. Al met al verwacht ik een normale verkoop, maar van een gekkenhuis is geen sprake meer."

"Het scheelt wel wat met de inkoop. Houdbare producten als sinaasappels en appels laat je nu wat meer binnenkomen, zodat je daar aan het eind van de week niet meer naar om hoeft te kijken", vertelt Gert-Jan Langeveld van AGF Siere uit Leiden. "Nu is er nog niet echt een Paasverkoop, maar eind van de week verwachten we wel wat extra om te zetten."

"Gevoelsmatig zeg ik dat de omzet met Kerst de laatste jaren wat minder wordt, anderzijds is het weekend na Hemelvaart de laatste jaren wel booming. Veel mensen plakken de vrijdag aan het weekend vast en dat komt de AGF-verkoop zeker ten goede. Gunstig is dit jaar dat Pasen laat valt, recht in het aspergeseizoen. Dat wordt 1+1=2. Ik kan wel raden wat er bij de mensen op het menu staat. De asperges moeten het echt gaan doen", vertelt Gert-Jan.

"Bij ons is er absoluut nog wel sprake van extra verkoop in de week voor Pasen. De verkoop met Pasen is de laatste jaren zelfs beter dan met Kerst, dat was vroeger wel anders", reageert Bas van Walderveen van de gelijknamige groothandel uit Nieuwegein. Ook voor deze week zijn de vooruitzichten goed. "Er komt mooi weer aan, dat telt allemaal mee."

"Aardbeien, asperges, meloenen, die verkoop je in zo'n week toch allemaal wat extra. Gelukkig zijn de aardbeien en asperges goed verkrijgbaar, alleen de beschikbaarheid van de meloenen is wat lastiger. We verwachten dat het de hele week lekker druk wordt", besluit Bas.