Royal Brinkman en Moleaer bundelen krachten voor nieuwe nanobubbletechnologie

Royal Brinkman en Moleaer bundelen hun krachten om met een nieuwe nanobubbletechnologie de waterkwaliteit voor de tuinbouw significant te verbeteren. 'Nanobubbles' verhogen het zuurstofgehalte in irrigatiewater. Door zuurstofverrijking van het irrigatiewater verbetert de kwaliteit en productie van het gewas aanzienlijk.


Moleaer and Royal Brinkman tekenen het contract, onder Michiel de Jong (Moleaer) en Bas Brinkman, boven Ronald Barzilaij en Maartje Jung (Royal Brinkman).

“Telers die nanobubbles op hun irrigatiewater toepassen ervaren consequent een betere waterkwaliteit”, aldus Michiel de Jong, Director of Business Development in Horticulture & Europe bij Moleaer. Moleaer ontwikkelde de Nanobubble-technologie in 2017 en betrad kort daarna de tuinbouwmarkt. Royal Brinkman wil de technologie samen met Moleaer nu breder bekendheid geven.

Waterkwaliteit steeds belangrijker
Zuurstof is een essentieel macro-element voor een gezonde plantengroei, aldus beide bedrijven. "Nanobubbles hebben een diameter van 100 nm, kleiner dan de golflengte van het licht. Ze verhogen en handhaven snel het zuurstofgehalte in het irrigatiewater, verbeteren de waterkwaliteit en stellen plantenwortels in staat om de opname van voedingsstoffen te verhogen, wat samen de gezondheid, opbrengst en gewascyclus verbetert."

Foto: De Bloom is de plug-and-play Nanobubble generator voor de tuinbouw.

Bas Brinkman, Technical Manager bij Royal Brinkman. "De nanobubbletechnologie van Moleaer is de meest effectieve beluchtingstechnologie die we in de industrie hebben gezien. Bovendien wordt waterkwaliteit steeds belangrijker voor onze klanten. Moleaer heeft aangetoond dat, wanneer zuurstof verrijkte nanobubbles worden toegepast op irrigatiewater, telers de algemene waterkwaliteit kunnen verbeteren en dat daarmee ook de gewasproductie verbetert."

Binnenkort wordt de eerste grootschalige praktijkproef met nanobubbles in Nederland opgestart. Volgens de overeenkomst heeft Royal Brinkman het recht om de Nanobubble producten en -oplossingen van Moleaer te promoten en te distribueren op de internationale tuinbouwmarkt.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 's-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl

Moleaer
info@moleaer.com
moleaer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven