Meer dan 4.000 ton groenten verkocht in Qatar Farms Program

Yusuf Khalid Al Khulaifi, directeur van de afdeling Landbouwzaken van het Qatarese ministerie van Stad en Milieu, heeft gezegd dat het 'Qatar Farms Program' is uitgegroeid tot het grootste platform voor het op de markt brengen van lokale groenten door meer dan 4.000 ton groenten te verkopen in de laatste vijf jaar maanden.

Het programma werd vorig jaar geïntroduceerd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, in samenwerking met het ministerie van Handel en Industrie.

"Het initiatief zorgt ervoor dat verse groenten van 140 lokale telers worden verkocht bij een aantal grote winkels zoals Lulu Hypermarkets, Family Food Center (FFC), Carrefour", aldus Al Khulaifi.

Een ander initiatief van het ministerie van Stad en Milieu, 'Premium Qatar Farms Program', biedt gecertificeerde lokale groenten van hoogwaardige kwaliteit aan in dozen bij grote verkooppunten.

Al Khulaifi zei dat de groenten van Qatar Farms los worden aangeboden, zodat klanten de optie hebben om zoveel te kopen als ze willen. "Het 'Qatar Farms Program' heeft sinds de introductie een totaal van 4.750 ton lokale groenten verkocht." Het programma draaide in maart en april 2018 op experimentele basis en werd geïmplementeerd in december 2018. Hij zei dat de onderzoeksperiode plaatsvond in maart, april en december 2018 en in januari en februari 2019.

Lokale groenten van hoogwaardige kwaliteit hebben veel klanten aangetrokken. Onder het 'Premium Qatar Farms Program' werd meer dan 3.740 ton groenten van topkwaliteit verkocht tussen december 2016 tot februari 2019, volgens gegevens van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Bron: thepeninsulaqatar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven