Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Enjoy Chips

Chips op basis van groenten

"Sinds 1987 hebben we de eetgewoonten van de consument nauwkeurig in kaart gebracht en aan de hand hiervan zijn we op het idee gekomen van deze niche-snacks. Onze missie is om ervoor te zorgen dat consumenten op een gezondere manier van chips kunnen genieten zonder daarbij het plezier van een goed en gezond product te moeten opgeven," aldus Veronika Khustochkina, klantenservicemanager van het merk Enjoy Chips.

Enjoy Chips is gevestigd in Galliera Veneta, in de provincie Padua en wordt gemanaged door Apulian landbouwondernemers en door een financiële onderneming gevestigd in Tsjechië.

De grondstoffen zijn afkomstig van 1500 hectare, waarvan 700 met asperges en 300 met tomaten en andere soorten groenten, waaronder broccoli, artisjok, bieten en venkel. Alles kent een continue cyclus.

De verwerking van de gewassen vindt plaats in vier fabrieken verspreid over 7000 vierkante meter en zijn uitgerust met 7 opslagcellen en 3 temperatuur regulerende gebieden.

Enjoy Chips heeft als doel om een functionele aardappel- en groentesnack aan te bieden, waarbij alleen hele groenten worden gebruikt die op een natuurlijke manier zijn geteeld en worden verwerkt zonder raffinageprocessen.

"Wij kunnen ons aan bijna alle verzoeken aanpassen. In mei, ter gelegenheid van de TuttoFood beurs in Milaan, introduceren we een nieuw product in het snacksegment. Er wordt meer dan 40% van de groenten geïntegreerd in de klassieke aardappelchips, waardoor het gezonder wordt. Dat is een echt noviteit. Onze supply chain is gecontroleerd en kort. Dit komt omdat we bijna alle groenten zelf telen", zegt Veronika.

Tijdens het proces wordt er geen gebruik gemaakt van meel, smaakstoffen of andere chemische componenten. Na een zorgvuldige studie werden sommige mengsels ontwikkeld in 20 g-vorm met minder dan 100 calorieën, waardoor ze een ideaal tussendoortje zijn.
Het resultaat is een zoute snack, rijk aan vezels, natuurlijke kleuring, met slechts 6% veten gebakken in de oven. De gehaltes aan acrylamide en zout liggen onder de aanbevolen limieten.

Het product is zeer innovatief, omdat het elke groente in snacks kan transformeren, waardoor een oneindig aantal combinaties ontstaat. De groenten worden intact en vers in het productieproces ingebracht samen met natuurlijke kruiden om de smaak nog meer te versterken. De smaken verkrijgbaar in de formaten 40 en 22 gram zijn: Wortel en Ui, Pompoen en Rozemarijn, Spinazie en Knoflook, Peper en Lente-uitjes, Rode Raap en Munt.

Het merk is gecertificeerd als Vegan Ok, HCCP en ISO en wordt afgezet op alle continenten via business units. De referentiekanalen zijn de grootschalige afzetkanalen, reformwinkels en andere gezondheidswinkels.

"We willen oplossingen op maat ontwikkelen en vooral de smaak en tradities van de verschillende landen respecteren. Op dit moment zijn wij pioniers van unieke referenties want onze belangrijkste concurrenten maken wel gebruik van meel of smaakstoffen. Wat het verschil maakt, is dat we verse groenten integreren in klassieke chips", concludeert Veronika.

Contact:
Enjoychips Srl
Via degli Alberi, 31
35015 Galliera Veneta (PD) - Italy
Tel.: (+39) 049 9470255
Cell: (+39) 334 3486.500
Email: sales@enjoychips.com
Web: www.enjoychips.com

 


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven